The Best of Czech Press Photo

Příběhy fotografií

zobrazit na BLOGU

Robert Sedmík: Támhle je mikrofon
Támhle je mikrofon
David Těšínský: Pabo začíná být Natasha
Pabo se mění v Natashu
Jiří Hřebíček: Prchavé okamžiky
Prchavé okamžiky
17/01/2019

Výstava The Best of Czech Press Photo v Karolinu ukazuje na skutečnost, že soutěž Czech Presss Photo slavnostně vstoupila do svého 25. ročníku. Konceptem výstavy je doplnit Fotografie roku nejvýznamnějšími událostmi z daného ročníku. Výstava retrospektivně nahlíží na uplynulé dvě dekády objektivem našich předních fotografů, kteří vypráví jedinečné příběhy. Rolí soutěže Czech Press Photo je fungovat jako pomyslná fotobanka novodobých dějin, které zůstávají prostřednictvím fotografií zachovány.

15.1. 2019 v prostorách výstavy proběhlo setkání vystavujících autorů a spolupracovníků. Výstavu zahájila ředitelka soutěže Veronika Souralová a zakladatelka soutěže Daniela Mrázková. Ta ve své úvodní řeči shrnula vývoj fotožurnalistiky za poslední čtvrtstoletí a hovořila o současné situaci médií. V průběhu celého večera byla hlavním tématem rozhovorů fotografie. Každé setkání s fotografy je velmi přínosné pro směřování soutěže Czech Press Photo.

Zároveň byl pokřtěn katalog sestavený z Fotografií roku a přehledu událostí každého ročníku, které skvěle sestavil Dušan Veselý, za což mu patří velký dík. (Vystavující autoři, kteří ještě katalog nemáte, prosím stavte se pro něj v Karolinu nebo v CPC.)

Výstava bude otevřena každý den od 10: 00 do 19:00 v prostorách pražského Karolina.

Foto: Markéta Kolínská a Martin Frouz

string(1) "1"