Hledáme nejlepší fotografii z cest

Příběhy fotografií

zobrazit na BLOGU

Robert Sedmík: Támhle je mikrofon
Támhle je mikrofon
David Těšínský: Pabo začíná být Natasha
Pabo se mění v Natashu
Jiří Hřebíček: Prchavé okamžiky
Prchavé okamžiky
23/12/2018

Chcete se setkat s cestovatelskou legendou Miroslavem Zikmundem? Cestovatelské duo Miroslav Zikmund a Jiří Hanzelka jsou inspirací mnoha odvážlivců. Společně s Radiožurnálem vyhlašuje společnost Czech Photo soutěž o nejlepší fotografie z cest.

Tito dva pánové jsou známí díky mnoha aspektům své průkopnické práce, ale také jsou jedni ze zakladatelů české cestopisné rozhlasové reportáže. Jiří Hanzelka (1920–2003) a Miroslav Zikmund (* 1919) se seznámili už na škole. V letech 1947–1950 spolu vycestovali na první výpravu do Afriky a Jižní Ameriky s vozem Tatra 87. Jejich druhá cesta v letech 1959–1964 směřovala do Asie a Oceánie. Na výpravách nasbírali neuvěřitelné množství dokumentárního materiálu, napsali několik stovek reportáží a také několik knih.

Blížící se sté narozeniny Miroslava Zikmunda oslavíme cestovatelskou soutěží a to hned v několika kategoriích. První z nich bude rozhlasová cestovatelská reportáž, dále naváže kategorie o nejlepší cestopisnou knihu a samozřejmě nelze opomenout soutěž o nejlepší fotografii z cest. V prvním ročníku bude vyhodnocena nejvíce půjčovaná cestopisná kniha.

Ve fotografické části soutěže vyhlašujeme dokonce dvě kategorie a to sice: nejzajímavější klasická fotografie a nejúchvatnější instagramový snímek.

Nejlepší fotografie vybere odborná porota ve složení: Petr Brukner – fotograf a herec Divadla Járy Cimrmana, Jan Rybář – fotograf, Tomáš Tureček – šéfredaktor National Geoghaphic, Veronika Souralová – ředitelka Czech Photo, Pavel Schreiber – ředitel CEWE. Přihlášky se uzavírají už 27. 1. 2019!!! Slavnostní vyhlášení vítězů se bude konat na zámku v Dobříši na narozeniny pana Miroslava Zikmunda 14. února 2019 od 19:00.

Partnerem soutěže je CEWE FOTOLAB.

Přihlásit se můžete zde

http://soutez.cewe-fotokniha.cz/hanzelka-a-zikmund-2018/

[/CPC/FOTOLAB_barevne_vyska.jpg]

string(1) "1"