Autorská prezentace s Josefem Bosákem

9. 6. v 18:00

Zveme vás na setkání s Josefem Bosákem. Autorská prezentace se uskuteční ve středu 9. června v 18:00 v galerii Czech Photo Centre. Poslechnete si o aktuální situaci v Náhorních karabachu, kam se autor již několikrát podíval. Po bojích v místě zorganizoval Josef Bosák přepravu zraněných vojáků do České republiky, kde je jim poskytnuta adekvátní zdravotní péče. Více se dozvíte přímo na prezentaci.

Úvodní foto: Josef Bosák

Ačkoli místem mého zrození se r. 1968 stal Starý Bohumín, díky rodičům, kteří oba pocházejí z rázovité beskydské vísky Javorníky – Stanovnice, proudí mi v žilách ryzí valašská krev. Od útlého dětství se u mne začaly intenzívně projevovat silné výtvarné sklony. Zkrátka a jednoduše – neustále jsem kreslil na vše, co se dalo: pod mými odvážnými tahy získala novou barevnou dimenzi i zeď pokoje či servisní knížka k tátovu motocyklu… Nakonec jednoho dne se zoufalá maminka rozhodla dát tomuto nadání řád a otevřela mi vrátka lidové školy umění. Zde byl pod odborným dohledem můj talent usměrněn a rozvinut, tudíž se mi úspěšně podařilo prokousat se i jinými technikami kreslení, než jaké jsem praktikoval doma. Pochopitelně k velké úlevě rodičů. Současně se záhy odehrálo také mé první seznámení s tajemnými pojmy jako je clona, závěrka nebo objektiv – načež mne máma zasvětila do magie temné komory.

Pozornost zaměřuji k podobám člověka a k reportáži, a protože jsem se dlouhý čas pohyboval mezi muzikanty, tak i k hudebním skupinám. Další mohutnou inspiraci mi přineslo cestování - s řádně obtěžkanou brašnou jsem se vypravil do Bosny a Hercegoviny, Arménie, Kyrgyzstánu a Náhorního Karabachu.

A jaké užívám zbraně? Pohotově nabitý CANON EOS 5 MARKII, doplněný o objektivy od 16 do 200mm, FUJIFILM X-T1 s pevnými skly 16 – 56 mm

Základní informace

Autorská prezentace s Josefem Bosákem
Místo: galerie Czech Photo Centre (100m od stanice metra Nové Butovice)
Datum: ve středu 9. června v 18:00h
Vstup: ZDARMA (JE NUTNÉ SE PŘEDEM REGISTROVAT, KVŮLI OMEZENÉMU POČTU MÍST!)
Registrace přes kontaktní formulář, cp@czechphoto.org a 608 875 556.

Prosíme také účastníky o dodržování všech protiepidemiologických nařízení. Děkujeme.

string(1) "1"