On-line přednáška: Focení pod vodou s Petrem Kleinerem

15. 12. 2020 18.00 - 20.00

Co se u nás děje

zobrazit kalendář akcí

Otevírací doba:
pondělí: ZAVŘENO
úterý - pátek: 11 – 18
sobota - neděle: 10 – 18

Vstupné:
80 Kč / 40 Kč (snížené vstupné)

Adresa:
Seydlerova 2835/4
Praha 5 (Nové Butovice)
Zobrazit na mapě

Focení pod vodou je pro mnohé velká neznámá. Jak krásné fotografie vznikají, co je k nim zapotřebí a jaké komické situace při něm vznikají? O tom všem vám bude vyprávět fotograf Petr Kleiner. Nezapomeňte se přihlásit!

Online přednáška s Petrem Kleinerem proběhne prostřednictvím webové platformy Google meet. Odkaz vám po přihlášení pošleme v den přednášky (cca 15-30 min předem).

Těšíme se na další setkání s vámi!

Na on-line přednášku se můžete přihlásit: kontaktní formulář

nebo nám napište na cp@czechphoto.org nebo zavolejte na číslo 608 875 556. Po přihlášení vám potvrdíme účast a před začátkem besedy vám pošleme odkaz, na kterém se bude akce konat.

Základní informace

Lektor: Petr Kleiner
Místo: on-line
Čas: úterý 15. 12. 2020 od 18:00 do 20:00
VSTUP ZDARMA
Petr Kleiner

je fotograf lidí ve všech aspektech života od syrového sociálního dokumentu až po černobílé akty. Jeho specialitou je inscenovaná podvodním fotografie. Tomuto náročnému žánru se věnuje více než 7 let. Jeho podvodní obrazy jsou kombinací snové atmosféry a mysteria podvodního světa. Použité světlo a barvy přenáší diváka do jiné iluzorní dimenze. Podvodní fotografie je pro něj specifický způsob vytváření alternativních světů.

Pro jeho tvorbu je charakteristická barevná podvodní fotografie lidských modelů. Na úplném začátku fotografoval vodní tvory, ale to ho brzy přestalo naplňovat, tak začal fotografovat pod vodou lidi. Ženská krása je pro něj nevyčerpatelný zdroj inspirace.

Rád experimentuje s novými technikami a přístupy. Začátky se odehrávaly jen s přírodním světlem. Dnes podle potřeby používá až 5 zdrojů světla na jedné fotografii. Součástí scény jsou odlišné barevné látky, šaty nebo různé rekvizity. Při tvorbě posledního projektu ponořil pod vodní hladinu basketbalový koš a celou dvanáctku hráčů NBL včetně trenéra.

Petr Kleiner je držitelem titulu AFIAP a také celé řady ocenění na mezinárodních salonech fotografie v mnoha zemích. V soutěži Získal Czech Press Photo celkem čtyři ceny v kategorii sport, kultura a portrét.

Více o komunitním cetru: kontaktní formulář

Projektu komunitního centra (Registrační číslo projektu: CZ.07.3.63/0.0/0.0/17_051/0000678) Czech Photo o. p. s. je spolufinancován Evropskou unií.

/CPC/mongolsko2.jpg

Budeme rádi když se zapojíte :)

string(1) "1"