Výstava Czech Press Photo 2023

1/02/2024

Fotografie vítězů posledního ročníku Czech Press Photo opět v Národním muzeu!

V Nové budově Národního muzea můžete navštívit výstavu již 29. ročníku prestižní novinářské soutěže Czech Press Photo.

V letošním ročníku bylo vypsáno osm fotografických kategorií. Soutěžilo 236 fotografek a fotografů, kteří přihlásili přes čtyři tisíce fotografií. Mezinárodní porota zasedala ve dnech 12.–14. října 2023 v galerii Czech Photo Centre ve složení: předseda poroty – šéfredaktor fotobanky ČTK Petr Mlch, belgický fotograf Nick Hannes z Panos Pictures, česká fotografka a dokumentaristka Dana Kyndrová, reportážní fotograf agentury EPA Filip Singer a ředitel Panos Pictures Adrian Evans z Velké Británie.

Výstava vítězných a dalších vybraných fotografií 29. ročníku soutěže Czech Press Photo se uskuteční ve spolupořadatelství s Národním muzeem v prostorách Nové budovy na Václavském náměstí v Praze. Na výstavě jsou prezentovány oceněné snímky a další vybrané fotografie, které charakterizují uplynulý rok. Součástí výstavní kolekce je i soubor Kevina V. Tona, který dokumentoval masivní výstavbu v Praze. Zároveň se na výstavě představí Nick Hannes a jeho Zahrada rozkoší.

Celkem je k vidění více než 470 tištěných fotografií a více než 240 snímků v obrazovkách a projekcích od 120 autorů. Součástí výstavy bude doprovodný program. Výstava bude otevřena veřejnosti od 1. února do 31. srpna 2024, a to každý den od 10.00 do 18.00.

Informace o výstavě naleznetewww.nm.cz/program/vystavy/czech-press-photo-2023.

Soutěž a výstavu Czech Press Photo 2023 pořádá Czech Photo, o. p. s., a Národní muzeum

Za finanční podpory hlavního města Prahy

Hl. m. Praha

pod záštitou Prezidentak republiky ČR, Ministerstva kultury ČR a primátora hlavního města Prahy.

Ministerstvo kultury

Generální partner: Trigema

Partneři: Koupelny Ptáček, Cewe, eContest, Siko, Berlitz, Pictoart, Canon, Eizo, Samsung, Laufen, Soliter, Fomei, NEWTON Media, VDV, UNHCR

Generální mediální partneři: Česká televize a Český rozhlas 1 – Radiožurnál

Mediální partneři: Reflex, ČTK, Rádio DAB Praha, Prima Zoom, Wired, Lidé a Země

Další informace naleznetewww.czechphoto.org.

Foto: Dan Materna, Oldřich Drnec

string(1) "1"