Výstava THE BEST OF CZECH PRESS PHOTO v Příbrami zahájena

17. 6. - 31. 7. 2022

Již tradičně výstava Czech Press Photo patří ke galerii Františka Drtikola v Příbrami. Letos se v jejích nádherných prostorách nepředstavuje aktuální ročník soutěže, ale výběr ze všech ročníků pod názvem THE BEST OF CZECH PRESS PHOTO.

Přehlídka vybraných nejlepších fotografií z minulých ročníků soutěže a také Fotografií roku celé éry. V obou patrech je tak pro návštěvníky připravena pečlivě vybraná kolekce toho nejlepšího, co soutěž od doby svého vzniku v roce 1995 přinesla. Téměř dvě stovky oceněných fotografií, mapují události napříč celým společenským spektrem od zpravodajských aktualit přes umění, portréty, sport či přírodu.

Slavnostní vernisáž výstavy proběhla ve čtvrtek 16. června 2022. Zahájil ji ředitel Galerie Františka Drtikola Jan Freiberg, paní místostarostka města Příbram Zorka Brožíková, ředitelka Czech Photo Veronika Souralová a Dan Materna, fotograf a manažer soutěže, jehož snímky – včetně Fotografie roku 2007 jsou také na výstavě k vidění.

V rámci doprovodného programu se v prostorách galerie bude 28. 6. 2022 v 17.00 konat autorská prezentace fotografa Romana Vondrouše. Výstava potvrá až do 31. 7. 2022.

Foto: Karel Plaček a M.Zoubek

string(1) "1"