Vyhlašujeme nominace ve fotografické části cestovatelské soutěže Hanzelky a Zikmunda

31/03/2022

(Čtvrtek 31.3.2022) Čtvrtý rok v řadě se sešla v galerii Czech Photo Centre odborná porota fotografické sekce cestovatelské soutěže Hanzelky a Zikmunda, která vybírala nominace a vítězný snímek. Porota zasedala ve složení: Veronika Souralová – Czech Photo, Jan Rybář – fotograf a šéfredaktor fotoguru.cz, Tomáš Tureček – National Geographic, Libor Rambousek – CEWE a distančně Petr Brukner, fotograf a herec Divadla Járy Cimrmana. Ti společně vybrali pět nominovaných snímků, které vyhodnotili jako nejlepší snímky z cest. Slavnostní ceremoniál se bude konat 21. dubna na zámku v Dobříši.

Do soutěže bylo přihlášeno téměř pět set snímků a porota vybrala následujících pět nominovaných.

Nominaci obdržel černobílý obraz krajiny Osamělý strom od Lukáše Uhera, dále skvěle komponovaný snímek ztroskotané lodi na Kypru - Edro III Shipwreck od Miroslava Stříbrného. Michal Kováčik získal nominaci za fotografii z Rangúnu, kde působivě barevně zachytil atmosféru cestování na železnici. Na dalším snímku Romana Jaroše hrají také hlavní roli koleje v téměř mystické atmosféře české přírody. Fotografie s názvem Dětská hra pochází z Tádžikistánu, je od Josefa Bosáka a nechá nás nahlédnout do rodinné pohody ve vzdálené zemi.


Video: Petr Kryštůfek

 

Slavnostní vyhlášení se bude konat v Zrcadlovém sále na Zámku v Dobříši 21. dubna 2022. Právě tam po návratu z cesty do Afriky a Jižní a střední Ameriky psali Jiří Hanzelka a Miroslav Zikmund svoje knihy. Během přímého přenosu na stanici Radiožurnál se budou vyhlašovat i další kategorie jako je nejvíce půjčovaný cestopis, nejlepší cestopis a nejlepší rozhlasová reportáž.

  

Více na stránkách www.cestopisroku.cz

Kontakty a další informace: www.czechphoto.org

Public relations: Anna Vacková, +420 777 093 690, vackova@czechphoto.org

Pořadatel: Czech Photo

Partneři: Radiožurnál

Partner soutěže:

Foto: Dan Materna

Tisková zpráva ke stažení ve formátu .doc

string(1) "1"