Foto měsíce ledna 2021

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
19/02/2021

Fotografii měsíce – top žurnalistickou fotografii, která zachycuje důležitou událost uplynulého měsíce - vyhlašujeme již dva roky a lednem 2021 zahajujeme rok další. A to je vhodná příležitost ke změnám. Czech Photo aktivně spolupracuje s většinou redakcí, agentur a volnými fotografy, kteří nám své nejlepší snímky za uplynulý měsíc zasílají. Vítěze poté určuje správní a dozorčí rada Czech Photo a je vždy pouze jeden. Každý měsíc přichází k hodnocení cca 40-50 fotografií, proto nyní budeme uveřejňovat s vítězem i patnáct snímků, které dostaly od hodnotitelů nejvíce bodů (najdete je v galerii). Tento měsíc získal titul Foto měsíce Martin Divíšek z agentury EPA za snímek za představení La Putyka Oživené výlohy.

Foto: Martin Divíšek / EPA

„Fotografie akrobatů a umělců za oknem jednoho z pražských uzavřených barů vznikla večer 21. ledna. Byla to jedna z dalších událostí, které pro veřejnost v Praze připravilo známé uskupení Cirk La Putyka, které se snaží navracet lidem kulturu už od začátku pandemie a dělá to skvěle. Jejich nápady jsou úžasné a vždy přijdou s něčím geniálním. V tomto případě se La Putyka rozhodla několikrát po sobě hrát, zpívat a celkově předvádět svůj um a potěšit lidi za výlohami a okny zavřených podniků jako byly bary, restaurace, obchody. Před okny zastavovalo pár lidí, samozřejmě s rouškami a rozestupy, a užívali se té chvilky vystoupení,“ popisuje vznik fotografie Martin Divíšek.

Martin Divíšek

Narodil jsem v roce 1985 v Praze. Po studiu Střední průmyslové školy sdělovací techniky a nedokončeném studiu na VOŠ publicistiky jsem nastoupil do deníku Šíp, odkud jsem po roce přešel do nově vzniklého fotooddělení centrální redakce Deníku. Po mnoho let spolupracuji i s Baletem Národního divadla a od roku 2017 i s European Pressphoto Agency.

string(1) "1"