Vítězové fotosoutěže: Cizincem nebo Pražanem?

27/08/2020

S radostí vyhlašujeme vítěze fotografické soutěže: Cizincem nebo Pražanem?, do které jste se mohli přihlašovat od 13. 7. do 23. 8. 2020. Soutěž se setkala s velmi pozitivním ohlasem a porota měla možnost vybrat fotografie, které odrážely různé aspekty multietnického soužití a přesah kulturních vlivů. V rámci Komunitního centra se o větší spolupráci a prolínání kultur dlouhodobě snažíme a prostřednictvím soutěží upozorňujeme na odlišnosti i podobnosti, které se v rámci naší komunity vyskytují. Fotografie je jednou z cest, díky které můžete vyprávět své vlastní příběhy i příběhy lidí, kteří tu s námi žijí. Děkujeme a doufáme, že v tom s námi budete pokračovat a rádi vás u nás v centru na nějaké akci uvidíme! Předání cen vítězům proběhne ve čtvrtek 25. 9. v 18:00 na vernisáži výstavy Komunitního centra Můj rok 2020, kde budou zároveň vystavené oceněné fotografie. Více o výstavě zde.

Navštivte web komunitního centra zde a na informace o výstavě Můj rok 2020 se můžete podívat zde.

Vítězové fotosoutěže Cizincem nebo Pražanem?

1. místo

Bedřich Sebera – Hymna na Václavském náměstí

2. místo

Michael Komm – Fotografie zachycují momenty ze života kalatánské komunity v Praze a studentů katalánštiny na Univerzitě Karlově. Ačkoliv je komunita relativně malá a na první pohled nenápadná, občas o sobě dokáže dát vědět - například když zorganizovala tradiční katalánský ohrňostroj na Kampě, nebo když demonstrovala na podporu referenda o nezávislosti Katalánska. (ze série)

3. místo

Richard Grégr – Pravoslaví v Praze

Čestné uznání 1

Bohumil Dobrovolský - Romové v Praze

Čestné uznání 2

Serhii Baranskyi - Konkurz: Vůle ptáka je lepší než zlatá klec.

Úvodní foto: Richard Grégr

Provoz kulturně komunitního centra Czech Photo je spolufinancován Evropskou unií. Registrační číslo projektu: CZ.07.3.63/0.0/0.0/17_051/0000678

[/CPC/logolink-OP-PPR.jpg]

string(1) "1"