Úprava fotografií v aplikacích dostupných zdarma s Michalem Krausem

29. 8. 2020 10.00 - 14.00

Co se u nás děje

zobrazit kalendář akcí

Otevírací doba:
pondělí: ZAVŘENO
úterý - pátek: 11 – 18
sobota - neděle: 10 – 18

Vstupné:
80 Kč / 40 Kč (snížené vstupné)

Adresa:
Seydlerova 2835/4
Praha 5 (Nové Butovice)
Zobrazit na mapě

Chcete se naučit upravovat své fotografie v on-line bezplatných softwarech? Máte možnost se zúčastnit fotografického workshopu úpravy fotografií s Michalem Krausem. Úprava fotografií je nedílnou součástí tvůrčího procesu. Patřila k němu v době filmu a temné komory a stejně tak je důležitá i v digitální éře. Pro někoho je prostředkem k doladění vzhledu fotografie do podoby, v jaké scénu vnímal vlastníma očima, pro další je to významnější prvek sloužící k dotvoření nálady a umělecké vize. Nabídka aplikací, které můžeme pro úpravu použít, je široká a významně se liší i ceny – špičkové aplikace bývají nákladné, někdy vyžadují i placení pravidelného předplatného. Pokud ale s fotografií začínáte anebo zkrátka nemůžete do vybavení investovat tolik, můžete zkusit některé z volně dostupných aplikací jako například Darktable, RawTherapee nebo GIMP. Během kurzu si je představíme důkladněji a ukážeme si, že se s nimi dá za málo peněz získat docela hodně muziky.

Základní informace

Lektor: Michal Krause (Úvodní foto)
Místo: galerie Czech Photo Centre (Seydlerova 2835/4, Praha, 158 00)
Čas: : sobota 29. 8. 2020 od 10.00 do 14.00
VSTUP ZDARMA
Povinná registrace: kontaktní formulář

nebo nám napište na cp@czechphoto.org nebo zavolejte na číslo 608 875 556

Lektor: Michal Krause

Michal Krause je wildlife fotograf na volné noze, držitel ocenění ze soutěží Czech Press Photo, Wildlife Photo Contest a Windland Smith Rice International Award, Fujifilm X-Photographer, autor mnoha článků a úspěšných e-knih o úpravě fotografií, lektor a spoluzakladatel fotografické soutěže Czech Nature Photo.

Více o komunitním cetru: kontaktní formulář

Projektu komunitního centra (Registrační číslo projektu: CZ.07.3.63/0.0/0.0/17_051/0000678) Czech Photo o. p. s. je spolufinancován Evropskou unií.

/CPC/mongolsko2.jpg

Vzhledem k omezenému počtu je kurz určen především nováčkům a účastníkům z cílových skupin komunitního centra, kterými jsou senioři, etnické menšiny nebo lidé se zdravotním postižením. Budeme rádi když se zapojíte :)

string(1) "1"