Výstava #INSTAXMYLIFE

15.5. 2019 - 9. 6. 2019

První instax výstava v prostorách galerie Czech Photo Centre ukazuje osobní projekty známých českých fotografů, blogerů a kreativních tvůrců, kteří instax používají jako součást života. Přečtěte si více o autorech výstavy níže. Výstava potrvá už jen do 9. června!

Dan Vojtěch používá instax na svých cestách a z fotek vytváří koláže, které fungují jako obrazový deník. „Můžete je posuzovat jako jednotlivé snímky, mini koláže v jedné velké, anebo jako celek. Stejně jako hodiny, dny nebo týdny vaší cesty. Na instantním materiálu se mi nejvíce líbí snadnost použití a naprostá jedinečnost snímku.

Herečka Andrea Růžičková Kerestešová zachycuje obyčejnosti každodenního života. „Snažím se zachytit lidi v jejich přirozenosti a čistotě.“ Na výstavě #instaxmylife představuje Andrea soubor s názvem Obyčejnosti.

Fotograf Martin Faltejsek se ve své tvorbě věnuje převážně nevšedním a neuvěřitelně vtipným autoportrétům. Plejády je název Martinova instax projektu, který ukazuje vlastní soukromí i jeho nejbližších přátel. Zamysleli jste se někdy i vy nad tím, kolik opravdových přátel máte kolem sebe?

Eliška Podzimková je animátorka, ilustrátorka, fotografka a umělkyně, která má na svědomí např. spot pro Jamieho Olivera nebo titulní stránky newyorského deníku Metro. Eliška připravila pro #instaxmylife velkoformátovou instalaci se svým nezaměnitelným rukopisem a zamyšlením se nad bytím člověka sám sebou.

Travel bloggerka a YouTuberka Veronika Šubrtová, kterou najdete na sociálních sítích pod profilem @_weef, se řídí heslem „míň věcí, víc zážitků“. Youtuberka se vydala do Bangladéše na nezapomenutelnou cestu s neziskovou organizací ADRA, která staví školy pro místní lidi. V Bangladéši poprvé navštívila slum, jezdila šílenou dopravou na rikše, málem omdlela zápachem na skládce s odpadem, nosila vypálené cihly, jedla spoustu druhů banánů, procházela se mezi rýžovými políčky a bavila se s úžasnými lidmi. To všechno zaznamenala na instax.

Lucie Robinson je světoznámá portrétní, módní a umělecká fotografka, která cestuje po celém světě a je k nezastavení. Zhruba třetinu roku pravidelně tráví v zahraničí. Ve své sérii "Wasted images" zkoumá možnosti alternativního přístupu k portrétu i fyzickému zpracování média.

Výstava #instaxmylife ukazuje nekonečné možnosti, jak zpracovat instax fotografie. Instax není jen o zachycení momentu na svatbě nebo na cestách a nalepení do alba, ale také o vytváření vlastních osobních projektů. Tento druh fotografie umožňuje kreativní prezentaci fotek, od zaplnění celé zdi nebo poskládaného obrazce, až po vytváření prostorové instalace. Fotoaparáty instax už nyní nabízejí různé kreativní režimy focení nebo barevné filtry, se kterými se dá tvořit. Můžete si vybrat z fotoaparátů s analogovým nebo digitálním zpracováním fotografie s možností úprav před vytisknutím anebo využít instax tiskárny a být kreativní.

Nezapomeňte také, že si na místě můžete zakoupit instaxy a další příslušenství za zvýhodněné ceny!

Foto: Fujifilm

Základní informace

Trvání výstavy: Od 15.května 2019 do 9. června 2019
Místo: galerie Czech Photo Centre
Datum trvání výstavy: 15. května – 9. června 2019 (každý den kromě pondělí)
Otevírací hodiny: út - pá: 11 - 18 / so - ne: 10 - 18

Vstupné: 80 Kč / 40 Kč (snížené vstupné)

Další informace o výstavě a workshopech naleznete v programu akce.

string(1) "1"