Výstava TEREZA Z DAVLE - KLIENTKY

4.12.2023 - 21.1.2024

Co se u nás děje

zobrazit kalendář akcí

Otevírací doba:
pondělí: ZAVŘENO
úterý - pátek: 11 – 18
sobota - neděle: 10 – 18

VÁNOČNÍ OTEVÍRACÍ DOBA:
ZAVŘENO: 23.12.2023 - 1.1.2023

Vstupné:
100 Kč / 50 Kč (snížené vstupné)

Adresa:
Seydlerova 2835/4
Praha 5 (Nové Butovice)
Zobrazit na mapě

Výstava Klientky ukazuje jinou část tvorby Terezy z Davle. Na rozdíl od volné tvorby, zde figurují skutečné silné ženy se silnými příběhy, které se samy odhodlaly oslovit Terezu a s její pomocí se snaží definovat samy sebe a svůj obraz. Právě zde fungují fotografie jako nástroj k pochopení sebe sama, vnímání svého těla, a také uvědomění, jak na tělo nahlíží ostatní.

KLIENTKY

Slavnostní vernisáž se bude konat v galerii Czech Photo Centre 6. prosince od 18:00.

Pro veřejnost je výstava otevřena od 7. prosince do 21. ledna 2024.

Fotografie Terezy z Davle jsou citlivé na vysvětlení a očekávání. Právě ženský akt se stal všudypřítomným žánrem fotografie, který se šíří uměním neskutečnou rychlostí neodolatelné touhy. Zatímco umělci dedikovali svoje životy hledání nových cest k ztvárnění nahé krásy, ženy se dnes ve fotografii staly nejen modelkami ale i spolutvůrkyněmi svých uměleckých děl.

 

Tereza z Davle

své dětství a mládí strávila v Davli u Prahy, odtud také vznikl její pseudonym. Fotografuje od osmnácti let převážně na analog. Využívá přirozeného osvětlení a své snímky si sama zvětšuje. Fotografka se specializuje se na černobílou glamour fotografii, tedy převážně portrét a akt. Vystavuje od roku 1997, počátky její fotografické dráhy jsou spojeny s kultovním pražským barem a galerií Kamzík. Nyní žije a pracuje v Praze a Českém Krumlově. Pravidelně se účastňí veletrhu fotografie Prague Photo. Své snímky vystavovala například v Argentině, Paraguayi, Rakousku, USA a na Slovensku a Německu. Tereza z Davle pořádá autorské tvůrčí dílny a workshopy.

Fotografie z vernisáže ze dne 6. prosince, foto Dan Materna.

   

string(1) "1"