Dvoudílný fotografický kurz UNFOCUSED s Ladislavem Hovorkou

16. 3. a 20. 3. 2022 17:00 - 20:00

UNFOCUSED Vám umožní podívat se novým způsobem na svět kolem. Otravuje Vás hledání maximální ostrosti doporučované výrobci? Nechcete se dál honit za dalšími megapixely? Nudí vás neustálý tlak na hloubku ostrosti? Opakují se „ostrá“ témata? Chcete zkusit výtvarnou fotografii, nebo se v ní zlepšit! Přijďte mezi nás! Worskhopy se nikdy neopakují, vždy mají nějaké základní téma (tentokrát využití externích blesků pro výtvarné účely).

Pojďte s námi zkusit UNFOCUSED focení. Pokud je ostrá fotografie prózou fotografie, tak UNFOCUSED je její poezií. Čím méně používáme ostrosti, tím víc se pracuje s kreativitou a vnímáním diváka. Na divákovi, jeho citlivosti, vyspělosti a výtvarné zkušenosti záleží, co si představí pod vaším UNFOCUSED portrétem, krajinou nebo aktem, co v něm vidí.

 

Přihlášení zde

(Do poznámky prosíme uvést, na který kurz se přihlašujete.)

 

Obsah kurzu

Program kurzu je vždy jedinečný a neopakuje se. První část proběhne 16. 3. 2022 od 17:00 (seznámení se s použitou technikou – cca 30 minut, úvodní přednáška cca 1 hodina, diskuse, otázky a odpovědi, praktické ukázky, vyzkoušení postupů ve špičkově vybaveném fotoateliéru (k dispozici produktový stůl, studiová světla FOMEI, studiové blesky FOMEI), druhá část v neděli 20. 3. 2022 od 17:00 (společné promítání a hodnocení vytvořených snímků, poradna). Vezměte s sebou svůj fotoaparát, digitální nebo i analogový, složitý nebo jednoduchý, budeme s ním pracovat. (Po předchozí domluvě můžeme během workshopu zapůjčit digitální fotoaparát značky Olympus.) Tentokrát s sebou vezměte i externí elektronický blesk. Končit budeme vždy po dvacáté hodině – dle potřeby.

Cena a platba

Cena dvoudílného kurzu je 900,- Kč. Pro seniory je cena 500,- Kč. (senior nad 60 let)
Platba je možná v hotovosti nebo kartou v místě výuky v Galerii CPC (nejpozději před první lekcí) nebo převodem na účet č. 117742593/0300 (do poznámky prosíme uvést jméno přihlášeného a název kurzu).

Lektor kurzu


MgA. LADISLAV HOVORKA je absolvent pražské FAMU, pracoval na volné noze i jako fotograf-výtvarník v reklamní agentuře Merkur, také jako výtvarník pro Vydavatelství VŠCHT Praha.

Fotografuje stylem, který nazval UNFOCUSED, napsal manifest UNFOCUSED, založil výtvarnou skupinu stejného názvu a uspořádal řadu UNFOCUSED výstav v České republice i v zahraničí (Lucembursko, Turecko, Bulharsko, Německo).
Vyučuje na Universitě třetího věku (U3V) při VŠE Praha.

Více na stránkách unfocused.cz


     

Základní informace

Lektor: MgA. LADISLAV HOVORKA
Místo: galerie Czech Photo Centre, Seydlerova 2835/4, 158 00 Stodůlky - Praha 13
Termín: 16. 3. a 20. 3. (17:00 - 20:00)
Cena kurzu: 900,- Kč / senior 500,- Kč (senior nad 60let)
KAPACITA KURZU JE OMEZENÁ. (minimální počet účastníků je 9 a maximální 20, tak se nezapomeňte registrovat)
Registrace zde skrze kontaktní formulář (do zprávy textu prosíme uveďte název kurzu)

string(1) "1"