Výstava Jen tak jsem šel kolem - Petr Brukner

8. 9. - 5. 12. 2021

V září se představí v galerii Czech Photo Centre fotografie umělec, který je především známý jako herec Divadla Járy Cimrmana. Petr Brukner je však všestranný. Jedním z jeho koníčků je fotografování, kterému se věnuje od dětství. Výstava Jen tak jsem šel kolem bude zahájena vernisáží 7. září v 18.00 za doprovodu jazzu Zeman Krampl Quartet a potrvá do 5. prosince. Dále bude v prostorách výstavy 25. října pokřtěna stejnojmenná kniha Vladimíra Kroce o Petru Bruknerovi.

Výstavou Jen tak jsem šel kolem autor tak trochu bilancuje svoji celoživotní fotografickou zálibu. Najdeme zde snímky z cyklů „Ulice“, „Dílo člověka“, „Dílo přírody“ a „Kamarádi“ ze zákulisí slavného divadla.

„Ulice je divadlo, kde se odehrávají tisíce scén, které se nebudou nikdy opakovat. Je jen na mně, jak je zachytím, někdy to mohou být jedinečné okamžiky, jindy naprosto banální,“ vysvětluje herec Divadla Járy Cimrmana Petr Brukner, proč fotí zejména všední život. Dodává: „Fotím rád normální lidi, číšnice, prodavačky, ale třeba i obsluhu na veřejných záchodcích v různých městech. Pokaždé se zeptám, jestli můžu fotit,“ říká Petr Brukner.

Součástí výstavy je promítání dokumentárního filmu Život hledáčkem Petra Bruknera od Pavla Bartovského.

Na vernisáži zazní jazzová hudba v podání Zeman Krampl Quartet, která zahájí nový projekt pravidelných koncertů JAZZ V GALERII.

Základní informace

Název výstavy: Jen tak jsem šel kolem - Petr Brukner
Místo: galerie Czech Photo Centre (100m od stanice metra Nové Butovice)
Datum vernisáže výstavy: 7. 9. 2021 v 18h
Doba trvání výstavy: 8. 9. - 5. 12. 2021
Otevírací doba: Út-Pá od 11h do 18h, So-Ne od 10h do 18h, Po - zavřeno
Vstupné:

  • Plné / 80,- Kč
  • Snížené / 40,- Kč


  • string(1) "1"