FOTOŠKOLA

Fotoškola s Olegem Homolou

13. - 23. 9. 2021

Co se u nás děje

zobrazit kalendář akcí

Otevírací doba:
pondělí: ZAVŘENO
úterý - pátek: 11 – 18
sobota - neděle: 10 – 18

Vstupné:
80 Kč / 40 Kč (snížené vstupné)

Adresa:
Seydlerova 2835/4
Praha 5 (Nové Butovice)
Zobrazit na mapě

Baví vás focení, a chcete se v něm stále zlepšovat, připravili jsme pro vás další letní fotoškolu s fotografem a multižánrovým umělcem Olegem Homolou. Takže si pro nás rezervujte několik zářijových večerů, abychom mohli fotografovat různé žánry na různých místech! Pozn.: Vzhledem k připomínkám a časovým možnostem zájemců o kurz si dovolujeme upravit strukturu kurzu.

Fotoškola frekventantům nabídne přehled o fotografii a jejích žánrech - teoretický i praktický. Minimálně 4 témata budou následně zhodnocena na konci kurzu v rámci 3 lekcí v délce trvání 3 hod. Dozvědí se o historii fotografie, o tom jak se prolínají staré technologie s digitální dobou. Co všechno obnáší fotopřístroj a jak s ním “splynout”? Jak na kompozici, světlo, jas, kontrast, barvy. Kdy, proč a jak použít blesk (dojde i na mobily, však tam si přisvítíte led světlem). Probereme základní fototémata. Focení lidí, krajiny, architektury, aranžované výtvarné snímky atd. Jaký je rozdíl mezi nahodilou street foto a fotoreportáží na konkrétní téma? A jaký je mediální rozdíl mezi jednou fotkou, fotosekvencí a fotosérií? Dá se dnes fotografií uživit? Kurz bude přizpůsoben pokročilosti účastníků, takže se nemusíte bát, že byste se nudili nebo naopak nestíhali.

Fototémata jednotlivých lekcí: Streetfoto / Portrét v exteriéru / Reportáž / Fotografování v profesionálním ateliéru / Architektura / /Zhodnocení kurzu – vašim nápadům se nebráníme a přidáme nebo ubereme témata dle vašeho zájmu. Napište, co by vás zajímalo a co během 3 lekcí stihneme :)

Během kurzu vám bude lektor osobně k dispozici a můžete s ním tak řešit vaše fotografické nápady i projekty, pokud máte nějaký osobní fotografický projekt, budeme rádi, když se o něj podělíte a v rámci kurzu ho posunete po odborné stránce zas o něco dál. Pořízené fotografie budeme vždy na začátku lekce konzultovat, abyste měli zpětnou vazbu.

Po absolvování FOTOSEDMIČKY dostanou frekventanti CERTIFIKÁT.

Podívejte se na video z loňského kurzu :)

Video: Oleg Homola

Oleg Homola


Oleg Homola je fotograf, filmař a multimediální tvůrce (grafika, hudba, slovo). V oblasti fotografie se věnoval a věnuje prakticky všem žánrúm,často s humornou nadsázkou. Získal řadu mezinárodních i domácích cen a uznáni. Podílí se na chodu soutěže Czech Press Photo a to už od jejího vzniku. Publikoval stovky fotoškol (časopisy Fotografie Magazín, FotoVideo), vyučoval fotografii na katedře publicistiky FSV Univerzity Karlovy.
FOTOŠKOLA S OLEGEM HOMOLOU
Lektor: Oleg Homola Místo: galerie Czech Photo Centre (Seydlerova 2835/4, Praha 5 - Stodůlky, 100m od stanice metra Nové Butovice) a další lokality, které si pro focení vybereme
Termíny kurzu: 13., 20., a 23. 9. vždy od 18.00 do 21.00 hod
Cena kurzu je 550,- Kč
Platba je možná v hotovosti nebo kartou v místě výuky v Galerii CPC (nejpozději před první lekcí) nebo převodem na účet č. 117742593/0300 (do poznámky uvést jméno přihlášeného).

Nutná registrace na: https://www.czechphoto.org/cp/kontakt/, cp@czechphoto.org nebo na čísle 608 875 556

Těšíme se na Vás!

string(1) "1"