Martin Stranka v Czech Photo Centre

5. února v 18:00

Ještě před zahájením autorovy velkolepé výstavy „Dechem“ v Mánesu se můžete potkat s Martinem Strankou v galerii Czech Photo Centre.

Úvodní foto: Martin Stranka

Je bezpochyby nejvíce oceňovaným mladým autorem v oblasti výtvarné fotografie. Za poslední dekádu posbíral přes 90 mezinárodních ocenění v oblasti fotografie. Mezi nejvýznamnější patří: mezinárodní cena Sony World Photography Awards, dále pak Professional Photographer of the Year, Emerging Talent Award v soutěži Nikon International Photo Contest. Je vítězem mezinárodní soutěže Prix de la Photographie Paris. Již jedenáctkrát za sebou je držitelem titulu ze soutěže International Photo Awards.

K fotografii se dostal cestou terapie po nečekané ztrátě velmi blízkého člověka. Nikdy umění nestudoval, a tak byl vždy sám sobě samoukem. Jeho osobitý způsob vidění fotografií se nachází mezi sněním a probuzením. Martin vytváří obrazy, které se zdají být jako statické snímky z filmu – z takového, který balancuje na hranici mezi fantazií a skutečností. Fotku vnímá jako prostor, kde nachází čistou rovnováhu a klid.

Další fotografie můžete vidět na stránkách www.martinstranka.com.

Základní informace
Název: Přednáška Martina Stranky
Datum: 5. 2. 2020 od 18:00
Místo: galerie Czech Photo Centre (Seydlerova 2835/4, Praha 5 - Stodůlky, 100m od stanice metra Nové Butovice)
Vstupné: 80 Kč

Na přednášku je pouze omezený počet vstupenek, doporučujeme koupit si vstupenku online. Na místě již mohou být všechny vstupenky vyprodané.

Těšíme se na Vás!

string(1) "1"