Město - Moře - Kuře

Výstava : Město - Moře - Kuře

14.8. - 15. 9. 2019

Co se u nás děje

zobrazit kalendář akcí

Otevírací doba:
pondělí: ZAVŘENO
úterý - pátek: 11 – 18
sobota - neděle: 10 – 18

Vstupné:
80 Kč / 40 Kč (snížené vstupné)

Adresa:
Seydlerova 2835/4
Praha 5 (Nové Butovice)
Zobrazit na mapě

V malé výstavní síni představuje svou tvorbu fotograf Adam Kencki s výstavou s názvem Město - Moře – Kuře se můžete v galerii Czech Photo Centre seznámit do 15. září.

„Když jsme byli malí, hráli jsme hru Země město. Na papír se napíše několik kategorií a potom někdo řekne A potichu si přeříkává abecedu. Když někdo jiný řekne stop, musí se na dané písmeno napsat co nejvíce hesel z dané kategorie. Řekl jsem si, že si zahraju sám se sebou. Sedl jsem k počítači (otevřel láhev s vínem) a snažil se vzpomenout si na města, lidi a místa, která jsem potkal a fotografoval,“ vysvětluje fotograf Adam Kencki.

Autor propadl kouzlu analogu a na svých cestovatelských výpravách zaznamenává život. Díky lidem, které potkává se dostává na zajímavá místa. Kencki k sobě skládá snímky z různých míst a z různých časových období, které ladí jeho analogovému stylu. Místa dokumentovaná relativně nedávno vypadají, jako kdyby nepodléhala času.

Adam Kencki se narodil v roce 1986 v Karviné. Vystudoval Ekonomii a Management cestovního ruchu v Jihlavě, fotografii studoval v Ateliéru tvůrčí fotografie Michala Kalhouse na Ostravské univerzitě a v Ateliéru reklamní fotografie Jaroslava Prokopa na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. S analogovou fotografií se seznámil na Ryslinge Hojskole v Dánsku v roce 2011 a od té doby fotografuje téměř výhradně s filmovými přístroji. V roce 2013 absolvoval stáž ve fotografickém studiu Kameraphoto v Lisabonu. V rámci svého magisterského studia strávil jeden semestre na Bezalelově akademii umění a designu v Jeruzalémě. Vystavoval například v Lisabonu, Amsterdamu či Jeruzalémě. V roce 2018 se vrátil do Ostravy do galerie Fiducia se souborem Zase doma. Adamovy fotografie jsou zastoupeny v online galerii Young Real Art. V Současné době žije a pracuje v Praze.

Úvodní foto: Adam Kencki

Základní informace

Město - Moře - Kuře
Autor: Adam Kencki
Místo: malá galerie Czech Photo Centre (Seydlerova 2835/4, Praha 5 - Stodůlky, 100m od stanice metra Nové Butovice)
Vernisáž: 4. 9. 2019 od 19:00
Datum trvání výstavy: 14. 8. - 15. 9. 2019

Vstupné na výstavu: 80 Kč/ 40 Kč (snížené vstupné)

Těšíme se na Vás!

[/CPC/history/20190716_CPC_kENCKI_1600x1200_pozvanka.jpg]

NULL