PARAPLE 25 Tomáš Lisý #zivotjejizda

PARAPLE 25 Tomáš Lisý #zivotjejizda

19. 9.- 4. 10. 2019

Co se u nás děje

zobrazit kalendář akcí

Otevírací doba:
pondělí: ZAVŘENO
úterý - pátek: 11 – 18
sobota - neděle: 10 – 18

Vstupné:
80 Kč / 40 Kč (snížené vstupné)

Adresa:
Seydlerova 2835/4
Praha 5 (Nové Butovice)
Zobrazit na mapě

Výstava je organizována u příležitosti 25. výročí Centra Paraple, které od roku 1994 pomáhá lidem s poškozením míchy při aktivním návratu do běžného života. Poskytuje jim zejména pobytovou službu sociální rehabilitace a odborné sociální poradenství. V Centru Paraple vycházíme z přesvědčení, že člověk s poškozením míchy může za využití vhodných kompenzačních mechanismů žít dál svůj život svobodně a naplněně – v novém těle s novými schopnostmi a v nové životní situaci.

Tomáš Lisý (1979), fotograf

Do Centra Paraple poprvé přišel v roce 2000. Jako aktivního sportovce ho zaujali lidé, kteří se perou o svůj život a jeho podobu, i ti kolem nich. Setkání se sportujícími vozíčkáři tak výrazně formovalo jeho následné směřování. S Centrem Paraple brzy navázal užší spolupráci jako fotograf a později i na poli sportovních aktivit.

Tomáš nikdy nevydrží sedět na jedné židli. Několik let působil v roli předsedy Sportovního klubu vozíčkářů Praha. Následně, v roce 2011 zakládá spolek SPORTABILITY, ve kterém dodnes s partou přátel věnuje sportu handicapovaných lidí, kterým tak pomáhá nalézt cestu k aktivnímu způsobu života. Jako trenér lyžování připravoval mnoho českých reprezentantů na mezinárodní závody a paralympiády.

Tomáš sám aktivně závodí v běžeckém lyžování a triatlonu a již od mládí je nadšeným horolezcem.

Ve své profesi fotografa se Tomáš specializuje na dokumentární a sportovní fotografii, často fotografuje také architekturu.

Úvodní foto: Tomás Lisý

Základní informace

PARAPLE 25 Tomáš Lisý #zivotjejizda
Autor výstavy: Tomáš Lisý Místo: velká galerie Czech Photo Centre (Seydlerova 2835/4, Praha 5 - Stodůlky, 100m od stanice metra Nové Butovice)
Vernisáž: 19. 9. 2019 v 16 hodin
Datum trvání výstavy: 19. 9.- 4. 10. 2019

Vstupné na výstavu: 80 Kč/ 40 Kč (snížené vstupné)

Těšíme se na Vás!

NULL