Ami Vitale

Ami Vitale: Autorská prezentace

1. března 2019 (17:30)

Co se u nás děje

zobrazit kalendář akcí

Otevírací doba:
pondělí: ZAVŘENO
úterý - pátek: 11 – 18
sobota - neděle: 10 – 18

Vstupné:
80 Kč / 40 Kč (snížené vstupné)

Adresa:
Seydlerova 2835/4
Praha 5 (Nové Butovice)
Zobrazit na mapě

Pozvánka Ami Vitale

Americká fotografka Ami Vitale je legendou nejen reportážní fotografie. Poté, co dvě dekády fotografovala válečné konflikty v téměř stovce zemí, se pomalu začala přiklánět k dokumentování vzájemného působení člověka a přírody. Nyní představíme její projekty v galerii Czech Photo Centre. V pátek 1.3. od 17:30 bude v galerii Czech Photo Centre autorská prezentace. Přednáška bude tlumočena do češtiny. Profesionální tlumočení zajišťuje náš partner - Berlitz Praha.

/blog/Ami1.jpeg

Základní informace

Název: Ami Vitale: Autorská prezentace
Organizuje: Czech Photo Centre
Čas: 1. března 2019 (17:30)
Vstupné: 80/40 Kč na přednášku je třeba se registrovat
/CPC/20190129_CPC_Ami_1600x1200_pozvanka_AUTOR.jpg

Ami Vitale

NADĚJE x VYHYNUTÍ

Ami Vitale paralelně pracuje na několika projektech, ke kterým se neustále vrací. Fotografka se soustředí na příběhy lidí, kteří zachraňují, co z přírody zbylo. Na výstavě představíme příběhy ze Sloního sirotčince v Keni, dále projekt z čínské pandí porodnice a rezervace. Nejznámějším příběhem spjatým s Českou Republikou, je transport čtyř bílých nosorožců ze zoo Dvůr Králové do přírodní rezervace Ol Pejeta v Keni. Ami Vitale dokumentovala převoz a adaptaci tohoto ohroženého druhu na pokraji vymření v novém prostředí. Minulý rok zachytila poslední momenty života bílého nosorožce Sudána, který byl poslední samec svého druhu.

Fotografka, spisovatelka a filmařka Ami Vitale procestovala téměř 100 zemí, kde byla svědkem občanských nepokojů a násilí. Kvůli své práci žila v hliněných chýších a válečných zónách, dostala malárii a oblékla si pandí oblek – a to vše v souladu s její filozofií "žít příběh." Během své kariery získala prestižní ocenění: World Press Photo (v roce 2018 zvítězila v kategorii Příroda), cenu International Photographer of the Year, cenu Daniela Pearla za vynikající reportáž a mimo jiné ji Národní asociace fotožurnalistů ocenila jako Fotografku roku.

Její tvorba zachycuje témata jako vymírání divoké zvěře, globální migrace spojené se změnou klimatu. Ami Vitale přednáší a vede workshopy po celé Americe, Evropě a Asii. Její práce jsou vystavovány v muzeích, galeriích a soukromých sbírkách po celém světě. Je zakládající členkou týmu Ripple Effect Images, kolektivu vědců, spisovatelů, fotografů a filmových tvůrců, jejichž posláním je vytvářet silné příběhy, které ilustrují specifické problémy žen v rozvojových zemích.

Více o autorce na stránkách: Ami Vitale

string(1) "1"