Ami Vitale

Ami Vitale NADĚJE x VYHYNUTÍ

28 .2. - 7. 4. 2019

>
Co se u nás děje

zobrazit kalendář akcí

Otevírací doba:
pondělí: ZAVŘENO
úterý - pátek: 11 – 18
sobota - neděle: 10 – 18

Vstupné:
80 Kč / 40 Kč (snížené vstupné)

Adresa:
Seydlerova 2835/4
Praha 5 (Nové Butovice)
Zobrazit na mapě

Americká fotografka Ami Vitale je legendou nejen reportážní fotografie. Poté, co dvě dekády fotografovala válečné konflikty v téměř stovce zemí, se pomalu začala přiklánět k dokumentování vzájemného působení člověka a přírody. Nyní tvoří své vlastní projekty a je jednou z členek týmů National Geographic.

Fotografka, spisovatelka, filmařka Ami Vitale procestovala téměř 100 zemí, kde byla svědkem občanských nepokojů a násilí. Kvůli své práci žila v hliněných chýších, válečných zónách, dostala malárii, a také si oblékla pandí oblek – to vše v souladu s její filozofií "žít příběh." Poté co v roce 2009 nafotila působivou reportáž o přepravě a vypuštění posledních nosorožců bílých na světě, změnila Ami své zaměření na témata divokých zvířat a životního prostředí.

Časopis Instyle jmenoval Ami jednou z padesáti Drsných žen (Badass Women), jedná se o seriál oslavující ženy, které jsou vidět, slyšet. V rámci tohoto projektu stála po boku skupiny neuvěřitelných žen, jako jsou Jane Goodall, Christiane Amanpour a Ruth Bader Ginsburg. Mimo jiné byla v soutěži The International Photographer of the Year oceněna fotografem roku v kategorii magazín, získala cenu Daniela Pearla za vynikající reportáž a titul Fotograf roku od the National Press Photographer’s Association.

Pětkrát bodovala v soutěži World Press Photo, včetně 1. místa za svou reportáž pro časopis National Geographic z roku 2018 o společenství v Keni, které ochraňuje slony. Nedávno vydala velmi úspěšnou knihu Panda Love, on the secret lives of pandas. Ami Vitale byla protagonistkou seriálu Mission Cover Shot televizního kanálu National Geographic i dalšího dokumentárního seriálu o Madagaskaru (Over the Islands of Africa). Přednáší v rámci série National Geographic LIVE a často pořádá workshopy v Severní i Jižní Americe, Evropě i Asii.

Její fotografie se objevily v téměř každé mezinárodní publikaci a jsou vystavovány v galeriích a muzeích po celém světě. Je zakládající členkou organizace Ripple Effect Images, která sdružuje renomované vědkyně, spisovatelky, fotografky a filmařky, jež společně vytvářejí působivé a přesvědčivé reportáže, které informují o strádání žen v rozvojových zemích a programech, jež jim mohou pomoci. Je též členkou poradního sboru k fotožurnalistice nadace Alexia Foundation.

Ami Vitale, která v současnosti žije v Montaně v USA, je smluvní fotografkou časopisu National Geographic a často pořádá workshopy v Severní i Jižní Americe, Evropě i Asii.

Brýle pro virtuální realitu nám poskytla ALZA.CZ, tak je přijďte vyzkoušet!

[/CPC/alza_cz.jpg]

Základní informace

AMI VITALE NADĚJE X VYHYNUTÍ/ HOPE X EXTINCTION
Autor: Ami Vitale
Místo: Czech Photo Centre
Vernisáž výstavy: 27. února 2019 (18:00)
Datum trvání výstavy: 28. února - 7. dubna 2019 (každý den kromě pondělí)
Otevírací hodiny: út - pá: 11 - 18 / so - ne: 10 - 18

Vstupné: 80 Kč / 40 Kč (snížené vstupné)

[/CPC/20190129_CPC_Ami_plakat_A2_04.jpg]

string(1) "1"