Czech Press Photo 2020

Výstava Czech Press Photo 2020

29. 4. - 31. 10. 2021

Výstava vítězných a dalších vybraných fotografií 26. ročníku soutěže Czech Press Photo se uskuteční v prostorách Národního muzea.

Výstava Czech Press Photo je i v této nejisté době připravena k otevření. Poprvé se představí v budově Národního muzea. Vedle oceněných a dalších vybraných snímků bude představena primátorská grantová práce roku 2019 a výběr z výstavy zahraničních porotců: Joe Klamar, Chris McGrath a Nicole Thung.

Soutěž Czech Press Photo 2020 vyhlásila sedm fotografických kategorií: Aktualita, Reportáž, Každodenní život, Umění a kultura, Sport, Portrét, Člověk a životní prostředí. Tradičně bylo uděleno roční tvůrčí stipendium Grant Prahy, který uděluje a vybírá pražský primátor.

„Jako celý svět i soutěž Czech Press Photo zasáhla pandemie koronaviru, což se projevilo v několika rovinách. Kvůli této turbulentní situaci máme méně sponzorů, dále je velmi složité plánovat přesné termíny. Další citelnou ranou bylo zrušení výstavního prostoru na Staroměstské radnici. Několik měsíců jsme se intenzivně věnovali hledání jiného reprezentativního prostoru, odpovídajícího prestiži soutěže, což se přes všechny překážky podařilo. Jsme hrdí, že se výstava bude konat v překrásných rekonstruovaných prostorách historické budovy Národního muzea,“ uvedla Veronika Souralová, ředitelka soutěže Czech Press Photo.

Základní informace

Název výstavy: Czech Press Photo 2020
Místo: Národní muzeum v Praze
Doba trvání: 29. 4. - 31. 10. 2021
Otevírací doba: denně 9-18 hod
Vstupné:
  • Plné / 200,- Kč
  • Snížené / 120,- Kč
  • Rodinné (2+2) / 450,- Kč
  • Školní skupina min. 10 osob (pedagogický doprovod zdarma) / 100,- Kč student

    Online zakoupení vstupenky zde

    Přijměte pozvání na výstavu Czech Press Photo

  • string(1) "1"