Chystá se nový Czech Photo Podcast!

27/03/2024

Chystáme pro vás pravidelné podcasty Czech Photo, kterými chceme oslovit mladou generaci! Mladí moderátoři budou hovořit se svými hosty o fascinujícím světě fotografie. Jedním z moderátorů bude mladá fotografka Anežka Pithartová, kterou můžete znát například z filmu Barbory Chalupové a Víta Klusáka V síti. V první epizodě vás Anežka Pithartová zavede do zákulisí Czech Photo, kde jako hostka vystoupí ředitelka Veronika Souralová. Ještě předtím jsme pro vás připravili s autorkou podcastu krátký rozhovor.

Jaký vliv má podle tebe současný stav fotografie a vizuálního obsahu na mladou generaci?

Obrovský vliv - a nejen na mladou generaci. Vizuální obsah tvoří samostatný svět, ve kterém se mladší generace pohybuje už velmi přirozeně. Je těžké fotografií zaujmout, protože nároky jsou vysoké.

Jaký význam pro tebe má podpora mladých umělců a jejich tvorby prostřednictvím těchto projektů?

Jsem ráda za jakoukoli podporu umění vůbec. Byla bych opravdu šťastná, kdyby se umění dostalo na plnohodnotnou pracovní úroveň ve společnosti a umělci by se mohli živit pouze svým uměním a nedělat vedle toho jinou práci, aby se vůbec uživili.

• Co bys chtěla, aby tvůj pořad přinesl mladým lidem, kteří se možná teprve seznamují s fotografií a vizuálním uměním?

Ten pořad není pouze můj. Já se v něm ale snažím upozorňovat na osobní příběhy a zkušenosti fotografů a budu doufat, že to inspiruje a dodá sebevědomí mladým lidem na jejich vlastní cestě k poznání nejen fotografie.

string(1) "1"