Foto měsíce leden 2024 - Michal Turek- Debata Víta Rakušana v Karviné

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
27/02/2024

Událostmi v lednu 2024, které dokumentovali čeští zpravodajští fotografové, byly pietní akce k tragické střelbě na pražské Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, první letošní masopustní oslavy nebo již tradiční závody psích spřežení „Šediváčkův běh“. Dalším často fotografovaným motivem byly debaty ministra vnitra a předsedy STANu Víta Rakušana s občany, nazvané „Bez cenzury“. Michal Turek ze Seznam Zprávy fotografoval hned první diskuzní večer v Karviné, a sám k tomu říká:

Úvodní foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

 

„Když hnutí STAN přišlo s tím, že je třeba přestat s politickým taktizováním, a že je na čase vést debatu bez cenzury, média zpozorněla. Pro fotografy to byla možnost zachytit zajímavý střet mezi politickými názory. První z debat se konala na sídlišti v Karviné. Místní hospoda plná štamgastů nedočkavě čekala na ministrův příjezd. A Vít Rakušan zakusil, jaké to je, čelit mase nepřátelsky laděných spoluobčanů daleko od Prahy. Emocemi vypjatá debata byla pro fotografy opravdu plodným sadem.“

 

Michal Turek
Narodil se v Praze, fotografuje od dětství. Jako fotoreportér začínal ve fotooddělení MF Dnes, nyní je členem redakce Seznam Zprávy. Mimo klasického denního zpravodajství se věnuje tématům blízkým přírodě, životnímu prostředí a sociálním problémům, které hýbou dnešní společností.

   

string(1) "1"