Den s Czech Press Photo v Národním muzeu

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
26/02/2024

Výstava Czech Press Photo v Nové budově Národního muzea již začala. Jako každý rok jsme pro vás připravili bohatý doprovodný program. Konkrétně vás čeká 10 komentovaných prohlídek, výstavou vás provedou Veronika Souralová a Dan Materna s hosty. Ta první se konala už 20. února, kam přišel držitel titulu Fotografie roku Roman Vondrouš. I letos v rámci doprovodného programu nebude chybět celodenní akce – Den s Czech Press Photo, kde představí svou autorskou tvorbu šest oceněných autorů.

Oblíbená celodenní akce Den s Czech Press Photo se bude konat v prostorách výstavy, tedy v Nové budově, už 23. března. První přednáška začíná už v 10:45 a konec akce bude po 17:00. V rámci tohoto programu představí svou techniku i partneři akce Canon, Cewe, Fomei a Samsung.

Cena za doprovodný program je běžné vstupné na výstavu. Změna programu je vyhrazena. Registrujte se přes formulář na stránkách www.czechphoto.org
Své místo si na prezentace rezervujte předem přes kontaktní formulář na našem webu.

Program:
  • 10.45 Autorská prezentace Jan Jirkovský/ Jak vznikla fotografie oceněná Canon Junior Award
  • 11.30 Komentovaná prohlídka výstavy Czech Press Photo, Veronika Souralová a Dan Materna / Czech Photo a Petr Mlch / ČTK – předseda poroty Czech Press Photo
  • 12.30 Autorská prezentace Kevin V. Ton – Streetphoto neboli pouliční fotografie
  • 13.15 Autorská prezentace Martin Divíšek / EPA, Jak se fotografuje na Tour de France
  • 14.00 Komentovaná prohlídka výstavy Czech Press Photo, Veronika Souralová a Dan Materna / Czech Photo a Petr Mlch / ČTK – předseda poroty Czech Press Photo
  • 15.00 Autorská prezentace Lukáš Bíba / Economia – Nejen o fotografování prezidenta
  • 16.00 Autorská prezentace Dana Kyndrová, členka poroty – Jak fotografuje porotkyně Czech Press Photo
  • 16.45 Autorská prezentace Michal Fanta / HZS – Práce fotografa u Hasičského záchranného sboru
Prezentace partnerů:

SAMSUNG Galaxy S24 Ultra, letošní vlajková loď mezi telefony, nabízí rozšířené funkce při focení portrétů. Ve spojení s The Frame televizí, která je určena pro zobrazování uměleckých děl a na zdi vypadá jako obraz s rámem, bychom prezentaci směřovali opět propojením The Frame TV a kvalitní fotky portrétu z Galaxy S24 Ultra.

CANON Canon představí návštěvníkům systém bezzrcadlovek EOS R, širokou škálu těl i objektivů. Nebude chybět ani poslední novinka Canon EOS R3 vlajková loď reportážní fotografie zrcadlovka EOS 1DX, kterou používá řada vítězů Czech Press Photo. Na místě si také bude možné vytisknout fotografie na tiskových technologiích Canon.

CEWE Společnost CEWE, největší výrobce fotoproduktů v Evropě, bude prezentovat návštěvníkům výstavy vzorové CEWE FOTOKNIHY a CEWE fotoobrazy včetně nejnovější verze programu pro jejich sestavení a výrobu. Jako bonus bude k dispozici na vyzkoušení CEWE fotostanice pro okamžitý tisk fotografií z mobilu nebo paměťových karet zdarma.

FOMEI Královehradecká firma FOMEI návštěvníkům přiveze ukázat trochu od všeho, co má ve svém portfoliu – tedy jak světelné vybavení pro fotografy a filmaře, tak i fototiskové technologie a ukázky našich materiálů pro inkoustový fototisk. Stejně tak nebudou chybět ani dalekohledy pro turisty a milovníky přírody.

 
Základní informace

Název besedy: Den s Czech Press Photo
Místo: Národní muzeum (Václavské náměstí 68, 110 00 Praha 1)
Termín akce: 23. 3. 2024 (10.00-18.00)
Vstupné na výstavu:

  • Plné / 200,- Kč
  • Snížené / 120,- Kč
  • Školní skupina min. 10 osob (pedagogický doprovod zdarma) / 60,- Kč student
  • Online zakoupení vstupenek zde

    string(1) "1"