Foto měsíce října 2023 - Michal Šula - Život v civilizaci

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
22/11/2023

Porotu průběžné soutěže Foto měsíce v říjnu nejvíce zaujaly snímky Michala Šuly z redakce Seznam Zprávy, který svým objektivem zachytil kontrasty života v městských aglomeracích.

„V souboru Život vedle velkých průmyslových provozů se snažím dokumentovat monumentální chladící věže, chemické továrny, doly či skládky odpadů v kontrastu s obyčejným životním prostředím člověka. Tyto objekty jsou svou velikostí podivuhodné a svým zasazením do krajiny vznikají zajímavé pohledy a perspektivy,“ dodává k oceněným snímkům autor Michal Šula.

 

Michal Šula

Michal Šula je členem redakce Seznam Zpráv je od roku 2021. Zaměřuje se na reportáž, fotí aktuality, politiku, kulturu a sport. Je držitelem titulu fotografie roku v soutěži Czech Press Photo v 2016 za snímek protičínských demonstrací v Praze. Fotografovat začal na střední průmyslové škole, odkud pokračoval studiem na Pražské fotografické škole na Vinohradech. První reportáž mu otiskl již zaniklý Večerník Praha, z nějž po třech letech přestoupil do tehdy největšího domácího deníku Mladá Fronta DNES.



Celou sérii si můžete prohlédnout zde:

string(1) "1"