Foto měsíce srpna 2023 – Lukáš Bíba – Letní Letná

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
21/09/2023

Cenu Foto měsíce za srpen získává série fotografií Lukáše Bíby ze zahájení 20.ročníku festivalu Letní Letná. Lukáš Bíba se dlouhodobě věnuje dokumentování představení i zákulisí Cirku La Putyka i dalších souborů moderního cirkusu. V uplynulém ročníku soutěže Czech Press Photo zvítězil v kategorii „Kultura a umění“ se souborem „Azyl 78“. Sám autor své fotografie komentuje stručně a faktograficky:

Úvodní foto: Lukáš Bíba

 

„Fotografoval jsem slavnostní zahájení 20. ročníku festivalu Letní Letná 16. a 17. srpna na nově vybudované vodní ploše v Letenských sadech. V projektu s názvem Pocta novému cirkusu se spojil švédský soubor Aquanauts, Cirkus Cirkör s českými akvabelami a akrobaty z Cirk La Putyka, Losers Cirque Company a AirGym Art Company.“

 

Lukáš Bíba

S profesionálním fotografováním začal díky koncertu irské rockové skupiny U2, které je fanoušek. Působil v redakcích iDnes, MF Dnes, nyní pracuje ve vydavatelství Economia a.s.. Spolupracuje s projektem Creative Mornings a organizací Člověk v tísni. Věnuje se také lezení, fotografoval české sportovní lezce a závody, s fotografií českého lezce Adama Ondry vyhrál soutěž Sportovní fotografie roku 2018. V roce 2019 vyhrála jeho fotografie z demonstrace Letná cenu Fotografie roku Czech Press Photo. Po vypuknutí pandemie covid-19 v roce 2020 několik měsíců dokumentoval dění na covidových odděleních českých nemocnic.

   

string(1) "1"