Příběh fotografie – Radim Hlaváč – Vzhůru na měsíc

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
18/07/2023

V Výstava Czech Nature Photo je v plném proudu. Letos jí můžete vidět jak ve venkovní expozici, tak samozřejmě i v galerii Czech Photo Centre. Tam uvidíte například i snímek mravence od Radima Hlaváče, který za něj získal třetí místo v kategorii Bezobratlí. O jeho vzniku se dozvíte v článku.


Foto: Radim Hlaváč

 

„Každé jaro chodím na jednu zahradu fotit mravence lesní. Tato fotografie vznikla večer, kdy bylo zajímavé světlo a mravenci byli aktivní. Měl jsem štěstí, že se jeden vydal nahoru po větvičce a na chvilku se zastavil v pěkném světle, které udělalo krásný bokeh. A při této příležitosti vznikla tato fotografie,“ popisuje autor.

 

Radim Hlaváč

S fotografováním přírody, a hlavně zvířat začal v roce 2016. Nejprve navštěvoval workshopy s focením zvířat v lidské péči, kde pozoroval ostatní fotografy, jak dělají svou práci. Měl štěstí na lidi, kteří se neváhali podělit o své zkušenosti a dali mu mnoho cenných rad. Postupně začal vyhledávat a fotit zvířata ve volné přírodě. Převážně fotí bezobratlé, hmyz a ptactvo, ale nejraději veverky. V roce 2019 poprvé poslal fotografie do soutěže Czech Nature Photo a umístil se mezi třemi nejlepšími v kategorii Ptáci. Rok 2019 byl pro autora zlomový, protože si ho firma Olympus vybrala jako svého ambasadora pro Českou republiku.

string(1) "1"