Foto měsíce dubna 2023 – Václav Šálek (ČTK) – Selfie

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
25/05/2023

I v dubnu letošního roku zaznamenali čeští reportážní fotografové široké spektrum událostí. Porotci Fota měsíce dostali k ohodnocení snímky z protivládních demonstrací, nocování demonstrantů před budovou Úřadu vlády, fotografie z obřího požáru autovrakoviště u Kladna nebo i sportovní fotografie: blížící se konec fotbalové ligy i oslavy titulu v extralize hokejové. Porotu nejvíce oslovila fotografie s názvem „Selfie“ a autor snímku, fotograf Václav Šálek z České tiskové kanceláře ji takto okomentoval:

 

Úvodní foto: Václav Šálek / ČTK

Okamžik, který stál za zachycení, se mi naskytl 22. dubna 2023 na Národní výstavě hospodářských zvířat, Národní výstavě myslivosti a Mezinárodním veletrhu pro živočišnou výrobu Animal Tech v Brně. Studentka zemědělské školy, která měla na starosti vystavený skot, využila chvíle klidu k nezvyklému selfie. V dnešní digitální době, kdy se všichni fotí s rodinou a kamarády, dělají selfie s celebritami či politiky, studentka zamířila svůj telefon na odpočívající dobytče a zvíře jí ještě ochotně zapózovalo.

 

Václav Šálek

Václav Šálek

Břeclavský fotograf se narodil v roce 1973. Fotoaparátu se poprvé chopil v jedenácti letech. Během studia břeclavského gymnázia se stal nejmladším členem břeclavského Fotoklubu, se kterým pravidelně vystavoval a zúčastňoval se fotografických soutěží. Zpravodajské a reportážní fotografii se věnuje od roku 1993. V roce 1999 zakotvil jako stálý fotograf deníku Rovnost. Od roku 2002 jsou jeho snímky k vidění s logem agentury ČTK. Každodenně přináší médiím reportáže z významných akcí z kultury, politiky, sportu či aktuálních událostí v Jihomoravském kraji, případně ze Slovenska. Jako kmenový fotograf České tiskové kanceláře vydal již přes 80 tisíc snímků z domova i zahraničí.



string(1) "1"