Příběh fotografie – Lukáš Kaboň – Colours

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
2/03/2023

Jestli vám chybí hudební festivaly a speciálně Colours of Ostrava, přijďte na výstavu Czech Press Photo do Národního muzea. Kromě mnoha snímků z kultury tu totiž najdete oceněný soubor Lukáše Kaboně, který získal za sérii z jmenovaného festivalu druhé místo v kategorii Umění a kultura. Jak se fotí v Ostravě, to se dozvíte přímo od autora.

Foto: Lukáš Kaboň

 

„Festival Colours of Ostrava redakčně pokrýváme každý rok. Je to jeden z největších hudebních festivalů, který v České republice máme. Člověk během pár dní nachodí desítky kilometrů. Každý rok se snažím vyfotit festival trochu jinak než předchozí ročníky. Ten loňský se do Dolních Vítkovic opět vrátil ve veškeré parádě po covidových letech, kdy byl zrušen. Co udělalo zajímavější ten v roce 2022 - bylo rozmanité počasí. Když zaprší, lidé pokaždé vytáhnou pláštěnky, tančí v kapkách deště a atmosféra je přímo strhující,“ říká fotograf.

 

Lukáš Kaboň

Fotograf Lukáš Kaboň působí v Ostravě. Specializuje se novinářskou fotografii, zejména aktuality, sport, kulturu. Také se věnuje komerční fotografii po celé republice i v zahraničí. Od roku 2006 pracuje jako fotoreportér pro Deník a spolupracuje s agenturou Anadolu.

string(1) "1"