Foto měsíce listopadu 2022 – Radek Petrášek – Vánoční strom na hradě Trosky

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
3/01/2023

Jiný pohled než obvykle se lidem nabízel po setmění při pohledu na hrad Trosky v Českém ráji. Během adventu mohli spatřit mezi věžemi Pannou a Babou několikametrový svítící vánoční strom. Rozsvícený byl v období vánočních svátků každý den po setmění do 22:00. Za fotografii vánočního stromu na hradě Trosky získal Radek Petrášek cenu Fotografie měsíce listopadu 2022.

 

„O Vánocích se každoročně změní nabídka fotografií agentury ČTK,“ říká Radek Petrášek. „Standartní servis zahrnující snímky dokumentující události, svět politiky nebo sportu doplňují hezké záběry navozující adventní atmosféru. Již před svátky hledám nové motivy, kde by mohla taková fotografie vzniknout. Letos se díky tipu kastelánky hradu Trosky Pavlíny Suchomelové povedl tento snímek“.

 

Radek Petrášek

Radek Petrášek

Narodil se 30. 5. 1978 ve Varnsdorfu. Je absolventem Střední odborné školy mediální grafiky a polygrafie v Rumburku. Po jejím vystudování začal pracovat jako externí fotograf v MF Dnes, od roku 1998 až doposud je externím fotoreportérem České tiskové kanceláře (ČTK) v regionální pobočce v Liberci.

Pro ČTK vytváří obrazové zpravodajství v Libereckém a částečně Středočeském kraji. Má za sebou i řadu pracovních zahraničních cest, mimo jiné fotografoval na fotbalovém Euru v Rakousku a ve Švýcarsku v roce 2008, na Mistrovství světa v atletice v Berlíně v roce 2009, na Mistrovství světa v ledním hokeji v Mannheimu a Kolíně nad Rýnem v roce 2010, na Letních olympijských hrách v Londýně v roce 2012, fotografie pořizoval třeba i na MS v klasickém lyžování ve Val di Fiemme v roce 2013.

Je všestranným fotografem, poradí si s klasickou reportáží, zachycením různých sportů, pracuje na komerčních zakázkách a cizí mu není ani ateliérová a portrétní fotografie.

Radek Petrášek má dvě děti. Trvale žije v Liberci.

radekpetrasek.cz



string(1) "1"