Foto měsíce srpna 2022 – Milan Jaroš – Kampaň Andreje Babiše

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
20/09/2022

Druhý letní prázdninový měsíc byl v České republice plný zejména kulturních akcí pod širým nebem. V Praze proběhl lidskoprávní festival Prague Pride a také evropské setkání skautek a skautů. Jednou z událostí, kterou fotografové hodně dokumentovali, byla předvolební kampaň Andreje Babiše. Babišovu kampaň fotografoval i Milan Jaroš z týdeníku Respekt a za sérii fotografií získal titul Foto měsíce srpna 2022.

Foto: Milan Jaroš / Respekt

 

"Andrej Babiš objížděl Českou republiku obytným vozem už od jara letošního roku. Změna nastala o prázdninách, kdy se z jízdy opozičního poslance stala kampaň hnutí ANO do krajských voleb. Atmosféra mítinků houstla hlavně v druhé polovině srpna, kdy na nich začalo docházet ke střetům Babišových podporovatelů s jeho odpůrci. To vše za dohledu neoznačených policistů, kteří si vysloužili kritiku především za nepovedený zásah na mítinku v Borovanech. Tehdy zaklekli na žáka osmé třídy" popisuje situaci autor.

 

Milan Jaroš

Milan Jaroš

Milan Jaroš (nar. 1979 v Praze) vystudoval katedru fotografie na FAMU. Od roku 2008 pracuje v časopisu Respekt jako stálý fotograf. Spolupracoval také s mnohými zahraničními novinami a časopisy jako Wire, New York Times, The Wall Street Journal, Chicago Tribune. Za své fotografie získal řadu ocenění v soutěžích Czech Press Photo, Frame, Unicef Photo Award. V roce 2012 vyhrál na Czech Press Photo fotografii roku za snímek Rozloučení s Václavem Havlem.



Celou sérii si můžete prohlédnout zde:

string(1) "1"