Foto měsíce června – Petr David Josek – Plavání

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
26/07/2022

Po dlouhé době ovládnul Fotografii měsíce Sport. Snímek, který vybrala správní a dozorčí rada pořídil fotograf AP Petr David Josek na 19. mistrovství světa v plaveckých sportech v Budapešti. Autorovi se podařilo nezvykle zachytit plavce díky efektu, který vytvořila vodní hladina. Jak snímek vznikl se dozvíte níže.

Foto: Petr David Josek / AP

 

„Plavaní fotím rád a vcelku často. Tento sport jsem dokumentoval i olympiádě v Tokiu a akce, z které pochází fotografie byla mě třetím mistrovstvím světa. Plavání je dost variabilní a když ho člověk trošku zná, tak je možné pořídit zajímavé fotky, které jsou v každé disciplíně jiné. Skoky do vody jsem fotil poprvé a musím říct, že to byla opravdu výzva. Soutěž trvá osm dní a vlastně každý den se opakuje to samé. Člověk se opravdu musí snažit přijít každý den s něčím jiným, aby se ze systematického focení nezbláznil,“ popisuje autor.

 

Petr David Josek

Petr David Josek

Petr David Josek pracuje pro Associated Press, pokrývá události České republiky a Slovenska. Fotografoval hlavní sportovní akce včetně pěti olympijských her, tři fotbalové mistrovství světa a mnoho dalších. Mimo jiné zachytil válečné konflikty v Iráku a východní Ukrajině, civilní nepokoje v Maďarsku, Turecku, Praze a mnoho dalších významných zpravodajských událostí. V Praze pracuje jako součást tzv. Cross-format týmu úzce spolupracujícího s textem a videem. V soutěži Czech Press Photo získal 15 ocenění.



Celou sérii si můžete prohlédnout zde:

string(1) "1"