Příběh fotografie – Petr Bambousek – V bezpečí

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
30/06/2022

Snímek V bezpečí je důkazem, že se pěkná fotografie dá pořídit v tuzemsku, a to konkrétně v Zoo Praha. Petr Bambousek zachytil moment, kdy se giboní matce podařilo uspat v náručí mládě. Více o vzniku snímku prozradí autor.


Foto: Petr Bambousek

 

„Při podzimní návštěvě Pražské zoo jsem procházel kolem pavilonu gibonů stříbrných. Díky nízkým venkovním teplotám byli samozřejmě uvnitř ubikace. Nahlédl jsem skrz mírně upatlané sklo a zahlédl giboní samici, jak drží několikadenní mládě. Chvíli jsem je pozoroval, mladý gibonek se po chvilce uvelebil v matčině srsti a spokojeně usnul. Spokojený a klidný výraz spícího mláděte naprosto dokonale vyjadřoval pevné pouto mezi matkou a mládětem, které nás s primáty tak úzce spojuje. Díky nutnosti fotit přes zašpiněné sklo expozice není fotografie technicky brilantní, přesto jsem cítil, že zachycený výraz vypráví zajímavý příběh, který stojí za to zvěčnit,“ popisuje fotograf.

 

Petr Bambousek

Více než 15 let se věnuje fotografii zvířat. Za nimi podnikl přes 40 expedic do tropů po celém světě. Jeho fotografie můžete vidět na autorských výstavách, na internetu i v celé řadě českých i zahraničních časopisů. Řada jeho fotografií uspěla v našich i mezinárodních soutěžích, jako je např. Czech Press Photo, Nature's Best Photography, Bird Photographer of the Year, Sony World Photography Awards, Big Picture Awards, Nactus Awards nebo té nejprestižnější Wildlife Photographer of the Year. Tam se jeho fotografie v roce 2015 umístila ve finále a stala se hlavním motivem celého ročníku a navazující velkolepé výstavy, která cestovala po celém světě. Více na: SulaSula.com.

string(1) "1"