Příležitost pro mladé fotografy!

27/04/2022

Canon hledá nadané mladé fotoreportéry a zahajuje prestižní program rozvoje studentů Canon Student Development Programme pro rok 2022. Vzdělávací program, jehož cílem je vychovat novou generaci fotožurnalistů, trvá šest až dvanáct měsíců v závislosti na pokrocích studenta. Bude spolupracovat se skupinou mezinárodních odborníků, kteří budou podporovat letošní studenty, předávat jim znalosti a nabízet inspiraci, jež potřebují k zahájení své kariéry.

Každému ze sta vybraných studentů bude přidělen odborný mentor. V průběhu června a července absolvují tři virtuální sezení, na nichž budou zdokonalovat své portfolio a popis projektu – se zvláštním důrazem na zkoumání různých možností úprav a způsobů, jak dále posílit vypravěčské dovednosti a rozvinout autorský rukopis.

Na základě těchto sezení každý mentor nominuje své nejslibnější kandidáty a nezávislá komise následně vybere 30člennou skupinu do další fáze programu.

  • Stovka studentů získá mentoring od renomovaných profesionálů v oboru fotografie – včetně fotografa oceněného Nobelovou cenou za mír Finbarra O’Reillyho, badatele National Geographic a člena agentury VII Anushe Babajanyana, oceňované dokumentární fotografky a autorky knih Laury El-Tantawy a uznávaného fotografa agentury Magnum Jérôma Sessiniho, jehož snímky se pravidelně objevují v nejprestižnějších světových zpravodajských médiích.
  • 30 nejlepších studentů se zúčastní pětidenního workshopu Canon, který může mít zásadní vliv na jejich budoucí kariéru, a navštíví jeden z nejvýznamnějších světových festivalů reportážní fotografie Visa pour l'image ve francouzském Perpignanu.
  • Nakonec bude vybráno 5 studentů, kteří získají exkluzivní možnost představit svá portfolia v Hamburku na přehlídce pořádané společností Canon, dlouhodobé odborné mentorství po dobu dalších šesti měsíců, grant ve výši 2000 EUR a špičkové vybavení značky Canon.

Do programu se mohou od 28. března do 29. dubna přihlásit studenti a stážisté z Evropy, Blízkého východu a Afriky. Určitý omezený počet míst bude k dispozici také na doporučení profesionálních fotografů. Přihlášené snímky bude posuzovat porota složená z redaktorů agentur AFP, Getty Images a Reuters, kteří vyberou 100 nejslibnějších mladých fotoreportérů z regionu.

Registrační linky pro Českou republiku a Slovensko:
www.canon.cz/get-involved/student-development-programme/
www.canon.sk/get-involved/student-development-programme/

Studenti mohou získaz grant spoločnosti Canon, a to hneď vo dvoch kategóriách – Canon Female Photojournalist a Canon Video. Ty budou vyhlášeni na festivalu fotografie – Visa pour l’Image.

Registrace jsou otevřené do 17. května 2022. Registrační linky pro Českou republiku a Slovensko:
Canon Female Photojournalist
Canon Video

string(1) "1"