Příběh fotografie – David W Černý – Jedna pandemie, jedno město, jeden člověk

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
23/02/2022

Další příběh fotografie pochází z kategorie Každodenní život. Fotograf David W Černý z agentury Reuters zpracoval téma samoty a izolace. Pečlivě skládal sérii, kde je pokaždé na snímku pouze jeden člověk.

Úvodní foto: David W Černý / Reuters

 

„Tuto sérii jsem pojal jako výběr z jednotlivých denních reportáži o dopadech pandemie na hlavní město. Všiml jsem si, že na různých místech metropole, kde se běžně vyskytuje velké množství lidi, se díky různým restrikcím a opatřením často pohybovali pouze jednotlivci. Ať už šlo o chodce v ulicích, nebo správce uzavřeného bazénu, učitelku v prázdné třidě, či osamocenou modelku v hale při online streamované přehlídce. Všechny tyto situace mi symbolizovaly období restrikcí, zákazu vycházení a domácích karantén. Cela série tedy vznikala průběžné od podzimu 2020 až do podzimu 2021,“ popisuje autor.

David W Černý

David W Černý je profesionálním fotografem přes 25 let. Jeho první publikovaná fotografie vyšla v roce 1993 v deníku Expres. Zde pracoval rok, a poté přestoupil do ČTK, kde pokrýval politické, kulturní a sportovní události napříč Evropou následující čtyři roky. Od roku 1998 začal tvořit jako volný fotograf, zejména dokumentoval módu, sport, film a podnikatele. Působil také jako oficiální fotograf Mezinárodního filmového festival Karlovy Vary po dobu dvaceti let. Od roku 2003 pracuje pro mezinárodní agenturu Reuters, kde působí dosud.

   

string(1) "1"