Příběh fotografie – Ondřej Deml – Olympijské emoce

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
7/02/2022

Před pár dny začaly zimní Olympijské hry v Pekingu. My si připomene letní olympiádu v Tokiu. Mladý fotograf ČTK Ondřej Deml získal za svou sérii Olympijské emoce cenu Canon Junior Award. Nyní si jeho snímky můžete prohlédnout na venkovní výstavě před galerií Czech Photo Centre a také v Národním muzeu. Jak autor zachytil sportovce, se dozvíte níže.

Úvodní foto: Ondřej Deml / ČTK

 

„Série vznikla při pokrývání účasti českých sportovců pro ČTK na odložené olympiádě v Tokiu. Před odjezdem jsem si z pohledu získaných medailí pro Českou republiku nedělal přehnaná očekávání a doufal jsem, že se mi podaří vyfotit alespoň jednu zlatou. Nakonec jsem byl u všech čtyřech a také u většiny stříbrných a bronzových, tudíž o „českou radost“ nebyla nouze. Stal jsem se ovšem v japonské metropoli také svědkem smutku a zklamání. Celkově se tedy dá říci, že to bylo 16 dní nabitých sportovními emocemi.“ popisuje autor Ondřej Deml.

 

Ondřej Deml

Po absolvování gymnázia studuje na Univerzitě Karlově politologii a mezinárodní vztahy. Fotografuje od roku 2005, přičemž posledních 7 let se věnuje převážně reportážní fotografii. Od roku 2016 je fotoreportérem České tiskové kanceláře (ČTK).

   

string(1) "1"