Příběh fotografie – Michal Sváček – herec Karel Dobrý

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
3/02/2022

V dalším příběhu oceněných fotografií v soutěži Czech Press Photo vám představíme pozadí vzniku snímku od Michala Sváčka, který portrétoval herce Karla Dobrého. Za fotografii získal autor 3. místo v kategorii Portrét. Více, už sám autor.


Foto: Michal Sváček / Mafra a.s.

 

„Fotografie herce Karla Dobrého vznikla na jeho statku v jižních Čechách pro magazín Pátek Lidových novin. V domluvený čas potřeboval Karel se ženou projet koně, tak jsem se vydal bloumat po okolí. V rákosí u rybníka jsem objevil polorozpadlý, dřevěný přívěs, kde bylo skvělé světlo. Po návratu jsme udělali na zvoleném místě pár fotek a je nad slunce jasné, že snímky jsou zdařilé především díky hercově charismatu,“ popisuje Michal Sváček.

 

Michal Sváček

Michal Sváček se narodil v Táboře v roce 1974. Fotografuje od roku 1996. V roce 1998 nastoupil jako fotograf do jihočeské regionální přílohy MF DNES a od roku 2001 pracuje v pražské MF DNES. Věnuje se především sportovní a reportážní fotografii. Fotografoval několik významných sportovních událostí, například OH v Turíně, Pekingu, Vancouveru a Londýně.

 

string(1) "1"