Jak se natáčel on-line ceremoniál

21/01/2022

O tom, že jsme v Národním muzeu plánovali velký ceremoniál vyhlášení cen a že nám to covid zhatil, jsme již psali. Museli jsme udělat rychlé rozhodnutí, jak situaci uchopit a bleskově zorganizovat předtočení on-line přenosu.

Oslovili jsme našeho - již několika lety spolupráce - osvědčeného režiséra Jakuba Mahdala s jeho týmem Jakoby Films. Nechtěli jsme také ztratit vystoupení Cirku La Putyka, které měla být překvapením.

Stálo to hodiny plánování, telefonátů, různých časových přesunů, přizpůsobení se časovým možnostem aktérů, které se měnily hodinu od hodiny. Primátor, generální ředitel Národního muzea, vítězové kategorií, firemních cen a předávající…. Naplánovat minutový časový harmonogram a pak improvizovat, když někdo přišel jindy. Poslední kapka byla, když moderátorovi Vladimírovi Krocovi v rádiu změnili vysílací časy. Mysleli jsme, že to nedáme. Ale povedlo se! Doufáme, že i vám se ceremoniál líbí.

… a uvidí ho hodně lidí, protože bude na obrovské Samsung obrazovce prezentován v prostorách výstavy po celé její trvání.

Foto: Oleg Homola a Lukáš Bíba

string(1) "1"