Výsledky Czech Press Photo vyhlásíme on-line

10/01/2022

Úvodní foto: Dan Materna

Milí přátelé,
poslední měsíce jsme v Czech Photo připravovali slavnostní ceremoniál vyhlášení výsledků a předání cen soutěže Czech Press Photo. Plánovali jsme velkou akci v západní dvoraně Národního muzea. Kulturní zážitek propojený s Cirkem La Putyka za účasti mnoha významných osobností.

Doufali jsme, že se v lednu situace s covidem zlepší a že společně s fotografy, spolupracovníky, partnery soutěže, podporovateli a přáteli důstojně oceníme důležitou práci našich fotoreportérů. Všechno je ale jinak: dnes by na ceremoniálu byla povolená účast 100 osob, včetně účinkujících a týmu (což je skoro 40 lidí) a podle současného vývoje může do 20.1. může dojít k dalším omezením.

Nechceme riskovat úplné zrušení ceremoniálu, proto jsme se po dlouhém rozmýšlení rozhodli vyhlášení výsledků předtočit, on-line zveřejnit 20.1. v poledne a zároveň zorganizovat několik dalších menších setkání pro oceněné a partnery.

Každopádně výstava se v Národním muzeu podle aktuální covidové situace otevře vernisáží pro zvané 20.1. v 18.30. Budeme vás jednotlivě informovat.

Ani nevíte, jak nás to mrzí. Czech Press Photo se prezentovalo v Národním muzeu poprvé v loňském roce – zahajovali jsme on-line v lockdownu a doufali, že to bylo zcela výjimečné a už se to v žádném případě nikdy nemůže opakovat. A může… ☹

Za tým Czech Photo

Veronika Souralová a Dan Materna

string(1) "1"