Série měsíce října – Lukáš Bíba – Štáb koalice Spolu

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
26/11/2021

Vítězství koalice Spolu se stalo nejfotogeničtějším tématem října. Titul Série měsíce má tedy stejné téma jako Foto měsíce. Správní a dozorčí rada ze zaslaných sérii nejvýše ohodnotila tu od Lukáše Bíbi z mediálního domu Economia. Jak autor prožíval vítězství ve volebním štábu se dozvíte níže.

„Když jsem se rozhodoval, v jakém štábu budu během letošních voleb fotit, tak jsem jen věděl, že už nechci být na Chodově jako v minulosti. Mým plánem bylo dostat se do štábu SPOLU, protože jsem doufal, že se jim podaří vyhrát. Redakce mi dala volnou ruku, akreditace byla potvrzena a pak už jen stačilo dokumentovat emoce, kterými bylo místo přeplněné. Atmosféra toho místa byla neskutečně pozitivní a plná očekávání a jsem rád, že jsem mohl být u toho,“ popisuje autor.

Lukáš Bíba

Lezec, cyklista a fanoušek skupiny U2 v dětství pobíhal po Šluknovském výběžku a rozhodně nesnil, že jednou bude fotografem. A právě proto se jím nejspíš stal. Coby budoucí geolog potkal na berlínském koncertě U2 partu lidí, kteří působili v médiích a kteří se brzy se stali jeho kolegy. Spolupracoval s redakcemi iDNES, MF DNES či magazínem Reportér. Od roku 2011 pracuje ve vydavatelství Economia. Už několik let fotí filmový festival Jeden svět, který pořádá Člověk v tísni, a akce Creative Mornings. V roce 2019 dokumentoval závodní kariéru sportovního lezce Adama Ondry. Za svou práci získal několik ocenění v soutěži Czech Press Photo.




Foto: Lukáš Bíba

string(1) "1"