Foto měsíce října David Neff – Volby ve štábu koalice Spolu

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
26/11/2021

Říjen byl ve znamení voleb, zejména těch do parlamentu. Pomalu se sčítající okresy, kde naskakovala procenta po desetinkách sledoval celý národ. Pozornost směřovala do Truhlářské ulice, kde čekal na výsledky štáb koalice Spolu. Při sčítání Prahy došlo ke zvratu, a právě koalice začala vítězit nad hnutím ANO. Jásot příznivců se stal vděčným námětem pro fotografy. Tento moment zachytil David Neff ze serveru Seznam zprávy, kterému putuje titul Fotografie měsíce.

Foto: David Neff

„Letošní parlamentní volby jsem sledoval ve volebním štábu koalice Spolu. Nepamatuji si takovou volební atmosféru. Překvapení z vítězství a euforická radost otřásaly sálem volebního štábu.

Slečny řádily pod podiem, kde nadšeně sledovaly narůstající volební výsledky svých favortů. Když došlo k porážce hnutí ANO Andreje Babiše, slečny z řad mladých příznivců ODS zdivočely jak na koncertě Elvise. Ani příchod ztělesněného mravu Petra Fialy fanynky nezkrotil. Pan profesor situaci zvládl s důstojností a jistě by ho nerozhodilo, ani kdyby z jásajícího davu přilétla podprsenka.

Fotografování politiky bývá velmi nudné, ale tento den patřil ke světlým okamžikům,“ popisuje autor.

David Neff

David Neff se narodil v roce 1970 v Praze. Fotografování se věnuje od dětství. Inspiroval ho jeho otec Ondřej Neff, který byl jeho prvním učitelem.

Vystudoval Střední grafickou školu,obor užitá fotografie. Věnuje se jak ateliérové fotografii, tak především reportáži. Obdivuje Helmuta Newtona, Jamese Nachtweye a Alexe Webba. Živou fotografii vždy považoval za nejdůležitější a zároveň nejtěžší fotografické zaměření. S redakcí MF DNES začal spolupracovat krátce po revoluci a stálým redakčním fotografem se stal v roce 1991. Od začátku se zaměřil na válečnou fotografii. Pracoval ve válečných konfliktech v bývalé Jugoslávii, v Sovětském svazu a v posledních letech v Iráku a Afghánistánu. K jeho oblíbené a klidnější práci patří "pouliční fotografie" například na Kubě. Nyní působí v Seznam zprávách.

Je držitelem mnoha cen v soutěži Czech Press Photo včetně hlavní ceny Fotografie roku.






Ve fotogalerii níže uveřejňujeme další porotou nejvýše hodnocené fotografie:

string(1) "1"