Kniha Vladimíra Kroce: Petr Brukner - Jen tak jsem šel kolem byla pokřtěna

1/11/2021

25. 11. 2021 se v galerii Czech Photo Centre křtila kniha rozhovorů Vladimíra Kroce s hercem Divadla Járy Cimrmana a také vášnivým fotografem Petrem Bruknerem "Jen tak jsem šel kolem". Kmotrem se stal Zdeněk Svěrák a galerie, kterou zdobila tvorba Petra Bruknera praskala ve švech. Za poslední dobu rekordní návštěvnost! Knihy, které vydalo nakladatelství Prostor se kompletně vyprodaly a návštěvníci si je podepsané aktéry odnesly domů. Přejeme knize hodně spokojených čtenářů. Pokud jste křest nestihli, pár podepsaných kousků na vás čeká v galerii ke koupi.

„Jak byla jeho cesta ke slávě předem daná, tak byla klikatá. Vystudoval průmyslovou školu strojní a pak střídal různá podivná povolání: byl redaktorem pohlednic v podniku Pressfoto, byl zaměstnán jako technická síla na zámku v Brandýse nad Labem a pak se stal lodníkem stále zakotvené lodi v podniku Čs. plavba labsko-oderská. V Divadle Járy Cimrmana působí od samého začátku, nejprve jako oponář, potom jako neherec malých rolí a nakonec jako herec rolí velkých…“ cituje Zdeňka Svěráka v nové knize o Petru Bruknerovi její autor Vladimír Kroc.

Petr Brukner je herec Divadla Járy Cimrmana, kde v roce 1967 začínal jako oponář a kulisák. Narodil se 19. 5. 1943 v Písku. S manželkou Evou nedávno oslavili 55 let manželství. Petr fotí od svých deseti let. Osmnáct let pracoval v obrazovém nakladatelství Československé tiskové kanceláře. Má za sebou řadu výstav. Věnuje se také „fórážím“, vtipným kolážím obrazů starých mistrů, a z nepotřebných předmětů nalezených nejčastěji na smetišti vytváří originální trojrozměrné objekty, kterým nikdy nechybí humor.

Foto: Dan Materna a CP

string(1) "1"