Foto měsíce září – Martin Sidorják – Pád

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
21/10/2021

Jako single měsíce září se prosadil neuvěřitelně poutavý a výtvarný snímek od Martina Sidorjáka. Autor byl doslova v pravý čas na správném místě a díky náhodě a pohotovosti vytvořil mimořádný snímek, kde hlavní roli hraje pád.

Foto: Martin Sidorják

"Místo, kde fotografie vznikla mám rád, vlastně ho úplně miluju. Chodím sem asi sedm let, každý rok každý rok se tu zhruba patnáctkrát zastavím i s foťákem. Byl jsem rozhodnutý, že vyrazím i na cyklistickou Pražskou 50. Čekal jsem dlouhého hada vytvořeného z cyklistů, na kterého jsem číhal na horizontu. Byla to klika a štěstí, všechno to čekaní za dlouhé roky, co místo navštěvuju se vyplatilo. Cyklisté poskládaní v pravidelných rozestupech se najednou rozštípnuli v půli pádem jednoho z nich. Situaci přihlíží náhodní kolemjdoucí a pes. Mám velkou radost, že jsem nemusel snímek, jakkoliv upravovat, prostě takto vznikl," popisuje autor

Martin Sidorják

se narodil v roce 1963. Fotografii se věnuje od svých 23 let. na začátku pracoval a publikoval v deníku práce a kultovním týdeníku Stadion. Nyní pracuje převážně na volné noze. Věnuje se převážně sportovní fotografie, a to zejména plavání, tenisu a zimním sportům. Fotografoval na mnoho světových sportovních událostí včetně olympijských her.








Ve fotogalerii níže uveřejňujeme další porotou nejvýše hodnocené fotografie:

string(1) "1"