Série měsíce září - Lukáš Bíba - Cesty

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
20/10/2021

V září oslovila správní a dozorčí radu v konkurenci rozličných témat nejvíce série Lukáše Bíby, který zaznamenal představení souboru Cirk La Putyka.

“Novocirkusový soubor Cirk La Putyka představil v září své největší představení s názvem Cesty. Původně mělo být uvedeno k 10. výročí vzniku souboru v dubnu 2020 v hale O2 universum, ale bylo dvakrát odloženo kvůli pandémii koronaviru. V představení Cesty vystupuje 35 herců, akrobatů, tanečníků a hudebníků. Dokumentoval jsem zkoušky i představení po přesunu do cirkusového šapitó Azyl78 v pražské Stromovce,” popisuje vznik série autor.

Lukáš Bíba

Lezec, cyklista a fanoušek skupiny U2 v dětství pobíhal po Šluknovském výběžku a rozhodně nesnil, že jednou bude fotografem. A právě proto se jím nejspíš stal. Coby budoucí geolog potkal na berlínském koncertě U2 partu lidí, kteří působili v médiích a kteří se brzy se stali jeho kolegy. Spolupracoval s redakcemi iDNES, MF DNES či magazínem Reportér. Od roku 2011 pracuje ve vydavatelství Economia. Už několik let fotí filmový festival Jeden svět, který pořádá Člověk v tísni, a akce Creative Mornings. V roce 2019 dokumentoval závodní kariéru sportovního lezce Adama Ondry. Za svou práci získal několik ocenění v soutěži Czech Press Photo.




Foto: Lukáš Bíba

string(1) "1"