Série měsíce srpna 2021 - Petr Josek (AP) – Johnny Depp ve Varech

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
24/09/2021

Titul Série měsíce srpna získal fotograf Petr Josek z agentury AP za snímky z letošního, 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, který se uskutečnil ve dnech 20. - 28. srpna 2021.

„Na festival do Karlových Varů se snažím jezdit každý rok, bohužel ne vždy mi to vyjde. Když jsem se dozvěděl, že letos jako host přijede Johnny Depp, nemohl jsem si tuto příležitost nechat ujít. Depp je mimořádně zpravodajsky zajímavý díky své herecké kariéře i životnímu osudu. Svým charismatem mne, ani stovky čekajících návštěvníků nezklamal,“ shrnuje autor.

Petr David Josek, AP

Petr David Josek pracuje pro Associated Press, pokryvá události České republiky a Slovenska. Fotografoval hlavní sportovní akce včetně pěti olympijských her, tři fotbalové mistrovství světa a mnoho dalších. Mimo jiné zachytil válečné konflikty v Iráku a východní Ukrajině, civilní nepokoje v Maďarsku, Turecku, Praze a mnoho dalších významných zpravodajských událostí. V Praze pracuje jako součást tzv. Cross-format týmu úzce spolupracujícího s textem a videem. V soutěži Czech Press Photo získal 15 ocenění.




Foto: Petr Josek, AP

string(1) "1"