Přihlašování do 27. ročník soutěže Czech Press Photo otevřeno

2/09/2021

1. září 2021 odstartovalo přihlašování do 27. ročníku soutěže Czech Press Photo! Právě otevřený ročník bude poprvé probíhat pod vedením renomovaného reportážního fotografa Dana Materny. Autorky a autoři mohou snímky do soutěže přihlašovat jako každoročně až do 30. září prostřednictvím elektronického formuláře.

Porota bude pracovat ve složení: předseda poroty – šéf fotobanky ČTK Petr Mlch, Adrian Evans, ředitel agentury Panos Pictures z Velké Británie, Sean Gallup, vedoucí fotograf Getty Images z Německa, Alžběta Jungrová, fotografka ze skupiny 400ASA, a Jan Zátorský, fotograf mediálního domu Mafra. Mezinárodní porota bude vybírat přihlášené snímky ve dnech 17.–19. října v galerii Czech Photo Centre.

Do soutěže Czech Press Photo 2021 lze práce přihlásit do osmi fotografických kategorií: Aktualita, Reportáž, Každodenní život, Umění a kultura, Sport, Portrét, Člověk a životní prostředí, Lidé, o kterých se mluví. Tradičně bude uděleno roční tvůrčí stipendium Grant Prahy, který uděluje a vybírá pražský primátor.

Nově je součástí soutěže Czech Photo Junior pro žáky základních škol a studenty středních škol. Soutěží se ve třech věkových kategoriích. Fotografie mohou mladí fotografové zasílat do uzávěrky soutěže 30. 9. 2021. Vyhodnocení těch nejlepších snímků se bude konat společně s profesionální soutěží Czech Press Photo.

string(1) "1"