Příběh fotografie – Roman Jaroš – Pozorovatel

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
28/06/2021

Výstava Czech Nature Photo je otevřená přes celé léto. Něž se k nám do galerie Czech Photo Centre vypravíte, doporučujeme si pročíst příběhy oceněných fotografií. Ten dnešní pochází z pera Romana Jaroše, který za snímek s názvem Pozorovatel získal 2. místo v kategorii Zvířata v lidské péči.

Foto: Roman Jaroš

„Fotografie s názvem „Pozorovatel“ vznikla v létě 2020 v Zoo Ostrava, kterou navštěvuji docela často. Nechodím tam tak moc za účelem focení, ale spíš relaxovat v říši zvířat. Snímek je pořízen v pavilonu Malá Amazonie. Pozoroval jsem šípovou žabičku pralesničku strašnou a ona pozorovala mě. Pralesnička strašná se řadí mezi nejjedovatější tvory na této planetě. Ona měla u sebe jed a já fotoaparát,“ popisuje autor.

Roman Jaroš

Povoláním je strojvedoucí. Nyní žije v Ostravě, narodil se na Jižní Moravě. Má rád život a vše co přináší (např. děti, cestování, sport v přírodě, dobrodružství, víno, ženy a zpěv atd.) Není klasický fotograf přírody. Fotografuje kolem sebe vše, co ho zaujme, donutí k zamyšlení, vykouzlí úsměv, provokuje nebo pohladí na duši. Občas spolupracuje na různých fotoprojektech a reportážích. Má za sebou několik menších fotografických úspěchů v soutěžích Ekologie v objektivu, EISA Maestro, Foto z cest, PhotoTravel, Život nejen na kolech, Metro Photo Challenge, CEWE Photo Award, a jiné.

string(1) "1"