Příběh fotografie – Daniel Franc – Cesta do nebe

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
21/06/2021

Další příběh fotografie pochází z kategorie Krajina. Pokud si myslíte, že snímek pochází z exotické krajiny, jste na omylu. Daniel Franc zachytil z výšky krásnou podzimní krajinu Třeboňska. Více se dozvíte přímo v článku.

Foto: Daniel Franc

„Třeboňsko je ráj při pohledu ze všech perspektiv: ze země, z hladiny desítek rybníků a určitě i pod hladinou. Mě nejvíc baví pohled z výšky, kterým se na jihočeskou krajinu dívám od roku 2017. Z ptačí perspektivy tento svět rybníků, lesů a polí připomíná neskutečnou tapiserii barev a tvarů, mezi kterými se prohánějí ptáci, kteří vám často dělají při focení společnost na zemi i ve vzduchu. Nad zemí v Třeboňsku a Jižních Čechách jsem strávil desítky hodin obdivováním té krásy, která zejména na podzim rozhází milión barev všude kolem. Vlastně ani nechápete, že jste pořád na této planetě. Tato konkrétní fotka zobrazuje řeku Lužnici protékající mezi Veselskými pískovnami kousek od Veselí nad Lužnicí. Kontrasty podzimní vegetace a často dramatické oblohy jsou důvodem, proč z Prahy do jižních krajin – alespoň kolem Třeboňska – odletět už na podzim,“ popisuje autor Daniel Franc.

Daniel Franc

Celý život spojuje nespojitelné obory, propojuje lidi na světadílech, objevuje krásu ve škvírách mezi světy a volí pohledy jiné než ze země. Focení dronem ho uhranulo jako způsob, jak hledat krásu (občas podivno, občas netušeno) v místech, která ze země vypadají často úplně obyčejně. Vystřídal mnoho povolání – od programování k zážitkové pedagogice, budování komunit a zakládání politických stran, a dělání spoustu dalšího a občas taky ničeho. Do loňského roku vedl v Googlu celosvětové komunitní projekty, nyní je samostatný konzultant komunitní spolupráce a těší se, že bude mít i víc prostoru na focení. www.danielfranc.com

string(1) "1"