Podcast Zvětšenina: Bára Reichová – Po olympiádě jsem v euforii. Tak se asi cítí lidé na drogách

4/06/2021

Do šestého dílu Zvětšeniny jsme pozvali sportovní fotografku Báru Reichovou, která fotí pro Český olympijský tým. Aktuálně sbírá zahraniční ocenění její soubor Nezlomní olympionici, který dokumentuje přípravu profesionálních sportovců v době prvního lockdownu.

Už jako malá se chtěla stát sportovní fotografkou, což se jí díky spolupráci s Jardou Legnerem – šéfem foto týmu deníku Sport – splnilo. Začínala focením nižších fotbalových soutěží, které kmenový fotografové nestíhali. Už za dva roky se jí splnil sen a odjela na svou první olympiádu. V podcastu se bavíme, že focení na největší sportovní akci není jednoduché, ale jedná se o nonstop dřinu.

Sportovní fotografie je pro autorku celoživotním tématem, proto se jí věnuje i ve své diplomové práci, kterou zakončí své studium na Institutu tvůrčí fotografie v Opavě. Řešíme, jak může profesionální fotografce studium vysoké školy rozšířit obzory. Dozvíte se Báry názor na relativně nedávnou „kauzu“, kdy dostihový spolek zamítnul uděleni akreditace Romanu Vondroušovi.

Mnohem více uslyšíte v podcastu Zvětšenina, který najdete na platformách Spotify a Apple podcast. Vychází každých čtrnáct dní.

Foto: Bára Reichová

string(1) "1"