Podcast Zvětšenina: Marek Musil – Do Ameriky jsem se dostal náhodou, na fashion se teď citím starej

21/05/2021

Začínal jako asistent reklamního fotografa ještě za éry analogové fotografie. Několik let se toulal po světě například v Izraeli, kde příležitostně fotil. Pak náhodou vyhrál zelenou kartu a odletěl do Ameriky, kde fotil testy modelek pro modelingovou agenturu. V Mezičase pracoval na svých projektech.

Při návratu do Čech chvíli pokračoval ve fashion fotografii pro magazíny. Ovšem jeho stěžejní prací jsou reklamy. V novém díle podcastu Zvětšenina se bavíme, jak je na tom domácí reklamní trh a jak právě Marek vidí budoucnost reklamy na sociálních sítích.

Šílení lidé, kteří jsou velmi na lehko v bizardních oblečcích se za doprovodu elektro hudby prohání pouští, tak by se dal ve zkratce popsat Burning Man. Fotograf Marek Musil zachytil atmosféru nejen tohoto festivalu, ale i dalších dvou spřízněných odnoží – AfricaBurn a Midburn. Z tisíců fotek vznikla kniha a výstava Dust and Light.

Více se dozvíte v podcastu Zvětšenina, který najdete na platformách Spotify a Apple podcast. Vychází každých čtrnáct dní.

Foto: Marek Musil

string(1) "1"